Stem voor Cyberië, stem op NEP

Auteur: Nationale Eenheid Partij

Het gaat goed met Cyberië, en dan met name op sociaal gebied. De clubs zitten vol, en de chat is beter gevuld dan ooit. Cyberië werkt samen, en dat mag best wel eens gezegd worden. We weten nog allemaal hoe slecht het er eerder aan toe ging, en dan heb ik het niet alleen over het sociale leven in Cyberië, ook de handel was niet florissant.

Maar die tijden lijken voorbij. De grond is praktisch leeg in Cyberië, en men wacht met smart op een volgende vulkaanuitbarsting die vruchtbare grond met zich meebrengt. De handel floreert dus, en niet alleen in Cyberië. Echter, Cyberië is niet het land dat het meest profiteert. Toegegeven, we doen het niet slecht, maar wederom een buitenlander zal de ronde hoogstwaarschijnlijk gaan winnen; een Virtuaan.

Virtua wordt een steeds geduchtere tegenstander, en ze opereert omzichtiger dan onze oude vijand Digitalië. Over Digitalië gesproken; ondanks het oplaaiende geweld aan de andere kant van de rivier, lijken ze niet echt een gevaar voor ons te vormen op dit moment. Net als ons maken ook veel Digitalianen zich zorgen om Virtua.

Het is jammer dat velen NEP ziens als “die anti-Digitalië-partij”. Wij zijn niet per se anti-Digitaliaans, als wel pro-Cyberisch. Een vijand van Cyberië is een vijand van NEP. Echter, Digitalië heeft zich een stuk milder opgesteld de afgelopen handelsperiodes, en het is dan ook onze innige wens dat dit zo blijft. Mocht dat zo zijn, dan sluit NEP samenwerking met Digitalië op bepaalde terreinen niet uit.

Eén belangrijke uitdaging waar we nu voor staan is de macht van Virtua indammen en de saamhorigheid in Cyberië te bevorderen. In Virtua bestaat die saamhorigheid duidelijk, daar iedereen een taak heeft en die ook goed uitvoert. De ene handelt om te winnen, de ander stoort handelaren in andere landen om die ene toch de rondewinst te laten behalen. Dat is mooi, maar niet zo mooi voor Cyberië. Wij moeten eenzelfde soort van saamhorigheid in Cyberië zien aan te kweken en deze gebruiken om de handel in Cyberië nog meer te bevorderen.

De Nationale Eenheid Partij is anders dan veel partijen. Wat wij zeggen, dat doen wij ook. Dat niet iedereen dat altijd even leuk vindt beseffen we, en daarom proberen we onze plannen zoveel mogelijk af te stemmen op wat de meerderheid van het volk wil. Ook zijn wij inmiddels een erg stabiele partij geworden, en hebben onze politici samen letterlijk meer dan 10 jaar ervaring in de Cyberische politiek. Cyberië kan beter, en NEP wil dat realiseren.

NEP wil de komende handelsperiode voor de volgende zaken strijden:

• Het saamhorigheidsgevoel in Cyberië versterken.
• Indien Digitalië hiervoor open staat, de banden tussen de twee landen versterken.
• Meer tegenwicht bieden aan Virtua en andere potentiële gevaren voor onze rechtsstaat.
• Meer geld voor officers en andere beroepen.
• Een minimumprijs voor cursussen om docenten een goed inkomen te garanderen.
• Waar mogelijk meer vrijheid voor burgemeesters, maar wel een strengere controle en hardere straffen bij fouten.
• Kijken naar mogelijkheden om het belastingstelsel in Cyberië te verbeteren.