Cyberische kijk op Virtua

Auteur: Tresias Aegirsson

Wat een onaardige mensen zijn het toch, was het eerste wat ik dacht toen Alecto boos werd op Trow op de chat.
“Je bent pas een echte Virtuaan als je hier woont, geinteresseerd bent in de politiek en de cultuur enzovoort enzovoort.” zo sprak Alecto.

Mijn reactie hierop was makkelijk en een inkoppertje: “Dat ben ik allemaal, dus ben ik een echte Virtuaan?” “Nee, Lisaa is dat wel.” Lisaa, een alter-ego van mij, heeft een heel aantal periodes in Virtua gewoond, inderdaad, maar het gaat er toch meer om wie er achter zit. Ik zie Alecto namelijk nog niet op twee verschillende manieren bevriend zijn. Ergens een alter-ego in CyberiĆ« hebben en vrienden zijn met Cyberische spelers terwijl hij met dat alter-ego vijanden heeft in Virtua tegenover Alecto die juist vijanden heeft in CyberiĆ«.

Virtua is en blijft nou eenmaal bestaan uit een groepje grote handelaren en een grote groep spelers die worden gebruikt als slaafje en soms mogen ze doorstromen naar de middengroep die iets meer rechten krijgt dan de laagste groep. En als je Virtua wilt helpen en je bent niet nieuw, dan is het simpel: Begin maar lekker onderaan, en boeiend dat je CoI bent of advanced bent geweest. Logisch, je eigen markt beschermen, maar volgens mij heeft iedereen het recht te doen wat hij of zij wilt.

Dan de politiek in Virtua, een ongeregeld zooitje dat probeert een wetboek, dat niet klopt, nog slechter te maken. Mensen worden buitengesloten omdat anders die persoon te veel macht kan krijgen of omdat het bij de stemming niks uit zou maken. Aan alle lezers die in het Assembley zitten, vooral stemmen op Aqua Ibisha als de stemming voor Tribune opnieuw wordt gehouden.

Wat zijn dan wel goede punten? Er zijn grote handelaren die hebben bewezen dat ze kunnen handelen. Het groepje van grote handelaren is sterk samen en dat is dan ook het enige wat er goed aan Virtua is. Maar al met al vind ik het op dit moment maar niks. Ze zouden eens wat openlijker moeten zijn naar andere personen toe.