Het leven

Auteur: Bart V

En ja hoor de nieuwe handelsperiode is weer begonnen. Stelletjes kunnen nu echt trouwen en hopelijk zal het aantal scheidingen een stuk lager liggen als in de werkelijkheid. Of schijnwerkelijkheid zo je wil. Want na alles wat wij mee maken kun je de vraag stellen wat is nu werkelijkheid en wat is zeker. Afijn, handelsperiode 77 is weer begonnen.

Een periode die nu al bijzonder is want aan het einde geen parlementsverkiezingen, een president die niet weet dat hij president is en natuurlijk ook weer een discussie over de salarissen. Moet het nou wel of niet. Een rare discussie lijkt me, want voor een beroep hoor je toch een salaris te krijgen. Het kost je tijd en dus geld. Bovendien kun je niet al je aandacht besteden aan het handelen. Hoewel anderen daar duidelijk anders tegen aan kijken helaas.

Een volgende discussie gaat natuurlijk weer over wetswijzigingen. Geen land waar zoveel wetten worden veranderd als ons Cyberie. We veranderen iets maar komen er daarna achter dat het misschien toch anders had gemoeten. Zoals een landelijk Politiebureau en een Hoofdbureau: Beide verplicht en kost geld. Maar gelukkig zijn er nog oplettende mensen die voorstellen dat het anders moet worden. Handelsperiodes met geldverspilling maar goed, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen.

Als laatste in deze politieke beschouwing wil ik toch maar onze heldhaftige houding van onze minister van onderwijs noemen. Er waren geen Priests meer en dus konden er ook geen op worden geleid. En dus een maatregel nemen dat een Priest-diploma tijdelijk niet nodig was om een les te geven. Maar helaas vond het parlement het niet zo’n goede actie en wil het dus weer terugdraaien. Absurd, zonder nadenken actie ondernemen, dat is het. En ach, het lijkt net op de werkelijkheid. We doen iets, denken zeker te zijn, maar uiteindelijk gebeurt er niets. Typisch het leven zou zeggen.