Bondscoach van Italië

Antonio Alvarez

Ik liep 2 weken geleden over straat in Zwollar en kocht een krantje bij de plaatselijke souvenir shop. Ik zag dat de bondscoach van Italië, Marcello Lippi op staande voet was ontslagen na een teleurstellende voorbereiding op het WK in Cyberië. Italië zat dus 2 weken voor het WK zonder een bondscoach. Je kon de reacties van de vele fans van “La Squadra Azzurra” lezen. Ze waren allemaal ontevreden over de prestaties van hun ploeg. Dit maakte echter nog niet waar dat ze al een nieuwe bondscoach hadden voor hun nationale elftal.

3 Dagen voor het WK ging bij mij de telefoon. Ik pakte op en verstond er vrij weinig van. Er sprak iemand een vreemde taal tegen mij. Ik wist dat het Italiaans was maar ik verstond er geen woord van. Nadat ik zei dat ik alleen Engels sprak ging deze meneer dan ook direct over op Engels. Hij sprak me netjes aan met Dhr. Alvarez en leek me een keurige kerel. Waar hij me eigenlijk voor belde was of ik bondscoach wilde worden van de Italiaanse ploeg. Ik zei tegen deze meneer dat ik dat ook kei graag wou en vroeg hem waarom ze mij perse vroegen voor deze geweldige job. Hij vertelde me dat ze me vroegen omdat ik het geweldig had gedaan bij de plaatselijke voetbalclub van Zwollar genaamd “FC Zwollar”. Daarmee was ik 3 jaar achter elkaar kampioen geworden in de hoogste divisie van Zwollar. Hier ben ik echter moeten stoppen omdat met de bouw van de moderne infrastructuur het stadion moest worden afgebroken en er geen andere plek gerealiseerd kon worden aldus burgemeester m1n1conomy en de club dus werd opgeheven. Na een lang gesprek met die keurige vent uit Italië heb ik besloten de baan als bondscoach aan te nemen en verder door het leven te gaan als een bekend iemand die over de hele wereld bekend is als de man die Italië weer groot heeft gemaakt.

Het toernooi startte 2 dagen later met de wedstrijd Zuid-Afrika tegen Mexico. Na deze feestelijke openingswedstrijd werd direct de ploeg uit Mexico afgescheept met een 3-2 verlies. Zelf zat ik echter in groep 6 met Slowakije, Paraguay en Nieuw Zeeland. De eerste wedstrijd die ik speelde verloor ik met 3-2 van Slowakije. Weer stonden de kranten in Italië vol dat ik het ook niet lang volhield als bondscoach. Echter na de 2e wedstrijd kwam hier verandering in. Nieuw Zeeland werd met 8-1 opzij gezet. Na deze mooie overwinning waren de fans in Italië allemaal dolblij. De laatste wedstrijd in de groepsfase moesten we tegen Paraguay. Deze wedstrijd werd ook gewonnen (3-0) door ons mooi in het blauw gekleurde Italië.

We overleefden de groepsfase en werden eerste in onze eigen groep 9 goals in de plus. Slowakije waarvan ik verloor ging als 2e door in de groepsfase. In de 1/8 finale kwam ik echter een team tegen dat van een heel ander kaliber is dan al die andere teams waar ik al tegen had gespeeld in dit WK. Het team waartegen ik moest spelen was namelijk het altijd lastige Nederland. Nederland werd niet eenvoudig opzijgezet maar hiertegen werd in de reguliere speeltijd 2-2 gespeeld. In de verlenging vielen ook helemaal geen goals. Voor de eerste keer als bondscoach wist ik niet wat ik moest doen. In zulke situaties was ik nog nooit terechtgekomen. Ik moest namelijk gaan penalty schieten. Uiteindelijk stonden we met 2-1 voor in penalty’s en Sneijder moest nog een penalty nemen voor Nederland. Als hij de 5e penalty voor Nederland zou scoren stond het weer gelijk en moesten er weer meerdere penalty’s genomen worden. Sneijder nam een aanloop en schoot hem bij Buffon in de handen. Hij werd dan ook meteen gekroond tot Man of the Match door het publiek. Na deze wedstrijd gaf ik Juizyboy een hand en wenste ik hem nog veel succesvolle jaren bij het Nederlands elftal. Hij was nu immers uitgeschakeld voor het WK.

Na de geweldige match tegen Nederland kwam ik dan uit in de 1/ 4 finale. Deze wedstrijd moest ik voetballen tegen Portugal onder leiding van bondscoach Virtuan. Hier maakte ik me minder druk over dan de andere landen waar ik tegen had gespeeld. Waarom weet ik niet, maar na mijn mening had Portugal een minder resultaat tegen mindere tegenstanders als waar ik tegen heb gevoetbald. Portugal werd dan ook eenvoudig op zij gezet door ons.

Argentinië onder leiding van bondscoach Aljoge zal onze volgende tegenstander worden in de halve finale die vanavond om 19.00uur gespeeld zal worden. Dit is een wedstrijd die alle kanten op kan omdat Argentinië en Italië nog niet heel vaak tegen elkaar gespeeld hebben en beide elftallen kei hard hebben getraind voor dit toernooi. Ze weten niet echt wat voor een tegenstander ze aan elkaar hebben. Maar beide teams hebben zeer goede individuele spelers.

De teams zullen dan in de volgende opstelling het veld opkomen:
Argentinie: Romero, Heinze, Demichelis, Samuel, Clemente Rodriguez, Luis Veron, Maxi Rodriguez, Gutierrez, Milito, Tevez, Messi

Italie: Buffon, Chiellini, Cannavaro, Zambrotta, Bonucci, Gattuso, Pirlo, De Rossi, Di Natale, Gilardino, Iaquinta

Hou voor het wedstrijdschema het de uitslagen van de wedstrijd de club in de gaten van het WK. De club heet “MC Soccer Manager”

Dit waren een aantal bladzijdes uit het dagboek van Antonio Alvarez