Een doodgewone handelsperiode tijdens de vakantie

Auteur: Torpedo 7

Toen ik deze handelsperiode kwam spelen had ik niet verwacht dat Virtua zichzelf kapot ging maken.
Neen, bijlange niet, ik had gedachte dat we een lekkere periode bomberman konden spelen maar door een absurde ommekeer van plannen, waarschijnlijk door Wijlen Koning Neuroman gepland, is Virtua niet zozeer gebombardeerd geweest. Nee, Virtua maakte zichzelf kapot en dit vind ik persoonlijk jammer.
Ik hoor dat een bepaalde persoon zijn zinnen heeft gezet op de positie van “Consul of Justice and Safety “. Zijn naam zal ik eerder niet vermelden maar hij is namelijk in conflict met de huidige consul en ze blijken een veiligheidswedstrijdje te houden. Laten we hem gewoon maar persoon D noemen. Deze persoon D zou dan een hele andere strategie (naar het schijnt) willen toepassen dat vooral berust op Digitaliaans kruit. Waarop hij doelde wou hij me niet uitleggen.

Ook vorige week is de oorspronkelijke chair “Andoversr” ontslagen wegens crimineel gedrag. Even ter verduidelijking ando: “Je mag alleen in Digitaliaanse politiek een functie hebben en criminal zijn, niet in de andere landen!”

Toen kwam Bittersweet Ibisha aan het hoofd van Virtua te staan. Hoe dat afloopt weet ik niet, maar het is een geval apart. Enkele enkelingen zoals martijn5 (ene die denkt dat hij de winnaar van de Federatie is) en xtrabu77on (een of andere ex-concul en vierdaagse malloot die redelijk anti-anti-Virtua is) proberen blijkbaar Bittersweet Ibisha te raken.

Martijn5 beweert dat hij kavels van Bittersweet Ibisha heeft gekocht echter spreekt Bittersweet Ibisha dit tegen. Waarop Martijn5 antwoord dat de mayor van Centropolis dit zei. Hij zegt dus dat hij kavels koopt omdat iemand anders zegt dat hij ze gekocht heeft? Dus eigenlijk hebben ze beiden niets gekocht en zitten ze gewoon te zeveren? Logisch, anders zei hij dat duidelijk.

Maar wat is er dan met de mayor van Centropolis?
Even kijken wie het is … Aha! Gold Runner.

Gold Runner… Was dat niet die ene mayor die tegen de bouw van een haven was en er toch een in zijn stad liet bouwen? En waardoor velen nu boos op hem zijn? Wel raar en dan zit hij te zeggen dat Bittersweet Ibisha bepaalde kavels heeft doorverkocht aan iemand die naar iets verwijst naar Gold Runner als er meer uitleg wordt gevraagd?Als ik dat zo hoor moet ik me toch even bij de mening van Riemer_1990 aansluiten: Wat Martijn5 zegt klopt niet.

Dus is er nu een complot tegen een Virtuaanse consul waarbij Virtuaanse politie en burgemeesters (en ook buitenlanders!) betrokken zijn? Blijkbaar wel!

Maar als we even kijken naar de andere dingen die er zogezegd nog zouden gebeuren is dat Ramsses de Virtuaanse regering zou terroriseren om zo van Ibisha Island een Spaans eiland te maken. Ver is hij nog niet geraakt maar in de International Convention zei Bittersweet Ibisha dat hij voor de terugkeer van het eiland was, alleen dan wel onder Virtuaans bewind. En ook Andoversr heeft een private club gebouwd waarin hij stiekem een wetboek voor Ibisha aan het maken is. Nutteloos! Ibisha Island heeft al een wetboek voor zij die
het niet meer weten (http://www.miniconomy.com/law.php?book=IbishaIsland).

Ook zei Ramsses dat het eiland weer toegankelijk werd als riemer_1990 akkoord ermee gaat , volgens hem is alles met de Federalen al geregeld, maar wat dan met het aankomend evenement? Zal dit dan moeten worden afgeschaft? Wel jammer voor die velen die er energie en tijd in hebben gestoken!

Maar nu zijn we enkele dagen verder en er is nog het een en ander gebeurd …
Elzo (een consul) is een 15tal keren beschoten geweest en heeft het zonder veel moeite overleefd.Xtrabu77on werd ook enkele keren geraakt, net zoals takenalook.

Maar er heerst ondertussen ook nog een beetje meer verdeeldheid in Virtua. De ex-chairman Andoversr heeft een rechtszaak aangespannen tegen XtraBu77on omdat hij “zogezegd” geen officier in dienst heeft. Maar jawel hoor: qavier is ten dienste van XtraBu77on, alleen heeft hij de magische gave om zich uit de Federale computers te doen verdwijnen. En hij komt dus niet te voorschijn bij personen die als officer geregistreerd zijn.

Bittersweet Ibisha en neuroman , beide hoofd van hun land , zeggen dat er geen oorlog is tussen beide landen. neuroman reageerde in een interview dat het spijtig was dat Digitalië en Cyberië/Virtua er niet samen zijn uitgekomen. En hij vindt dat ze op dit moment niet leven op de voet van een oorlog. Alhoewel vredig kan de huidige situatie ook niet genoemd worden.
Verder zij hij nog : “Het lijkt echter of Virtua zich aan het voorbereiden is op oorlog met hun Defence Club. De officiële en de onofficiële en dat er dus veel verdeeldheid heerst. Ik dacht even in mij dat dat overal wel eens zo is maarja…”

Even later stak ik de oceaan over om de trouw te voltrekken tussen 2 personen.
De meerderheid bekeek me niet speciaal aan , uitgezonderd Androversr (Ik was zo een ‘pokke’ Digitaliaan). Ik liep wat verder en schreeuwde dat ik PM dagen zocht en Androversr sprak me aan.
Hij verkocht namelijk van deze luxe dagen alleen was hij voor deze handelsperiode “uitverkocht”. Hij deed zeer raar want ineens bleek het dat hij er weer van deze dagen had maar deze keer weigerde hij me ze te verkopen op het einde van deze handelsperiode zodat ik niet van deze luxe dagen kon genieten in het fijne België.
Nee , hij verkocht ze me dus niet omdat ik zo een “pokke Digitaan” ben.
It’s called not helping an enemy, at this time you and your countrymen are enemies of Virtua since your government has made war with Virtua and her citizens. Why should I help someone who seeks to harm me and my fellow Virtuans? ”

Welja we zijn helemaal niet in oorlog! Zoals Beagollum terecht opmerkte in een embassy. Bittersweet Ibisha zei tegen me dat er plannen klaar liggen om de macht aan een bepaalde persoon in Virtua te geven en dat zij dat gaat proberen tegen te houden. Ik geloof dat ze daarmee Andoversr bedoelde. In het begin van deze handelsperiode probeerde hij de zogezegde “Emergency Situation” in werking te zetten.
Dit was vooral tegen de wil van riemer_1990 en haarzelf. En dat ze in het begin van de handelsperiode uitgenodigd werd in een selecte club waarin Andoversr en deslat0s samen zaten. Volgens haar leek het een goede samenwerking te zijn.

Maar ze zei ook dat het niet lang bleef duren want XtraBu77on vroeg aan haar of er niet meer wetvoorstellen kwamen, diende ze een of ander ding in waarin iets stond met betrekking van veiligheidclubs. Ze zei dat ze niet wist waarom dat deslat0s nu zo boos maakte en hem vierkantig tegen haar kantte. Maar had deze persoon D. me niet wat verteld over zijn snode plannen? (lees begin van dit artikel)
En als hij en Andoversr dikke vriendjes zijn dan zijn er dus meer stemmen voor een emergency situatie? Dus eigenlijk is alles wat ze doen opgezet spel?

Wel dat zou kunnen , als iedereen 100% eerlijk is geweest tegen me dan zou het opgezet spel kunnen zijn maar het word gewoon nog meer ingewikkelder:
Maar XtraBu77on en Bittersweet Ibisha hadden eerder blijkbaar problemen. XtraBu77on beweert dat Bittersweet hem heeft bedreigd om het wachtwoord te geven
of anders zou hij beschoten worden. Zijzelf onthield zich van commentaar op deze vraag.

Wel even zeggen dat XtraBu77on wel het van de daken heeft lopen te schreeuwen en bij de assembly een verzoek “tot ontslag” heeft ingediend. Maar veel is daar niet van gekomen. Niet wetende dat het aan hem lag of dat het aan de warme zomerdagen die voor inactiviteit zorgen.

Wel een rare situatie, rednax gaf een mooi beeld ervan ” das een groep meisjes waarin je net een spin hebt laten vallen,iedereen is tegen en met iedereen.”

Alhoewel ik denk dat er ook een complot gesmeed werd.

Maar dat is nog niet alles.
Volgens sahib (huidige consul van education) zou de COJS alle “power” moeten hebben om zijn al haar werk succesvol te doen. Hij veronderstelde dat de zogenaamde voters in de assembly moesten stemmen op wetsvoorstellen maar door de tribune werden er
niet al te veel topics hiervoor aangemaakt. Dus de hele assembly ligt gewoon plat. Zelfs Deslat0s doet er niets in. Weer een bewijs dat Deslat0s tegen de vooruitgang is van Virtua.

Ook recent postte deze persoon D. een PI (snelrecht) aangevraagd om Bittersweet Ibisha te laten ontslaan als COJS. Eigenlijk gewoon omdat de handelaars zelf inactief zijn en er niet velen zin of velen niet lawyer kunnen zijn in Virtuan Court.

Zo is het ook in de council room en de assembly: Ze zijn inactief of kennen gewoon het wetboek niet!
Er zijn verschillende dingen waarin gestemd moeten worden maar het lijkt erop dat niemand weet wie moet stemmen en hoe. Of doet gewoon die goeie oude inactiviteit het weer?

Maarja, nu even naar Cyberia kijken:
Daar zijn ze bezig met een afhankelijk Roebelarendsveen te maken. Het idee komt van Pedro Alvarez , van de Alvarez familie dus. Maar blijkbaar is niet de hele familie er tevreden mee. Volgens Frederik Alvarez is het niet de familie, maar de politieke partij die erachter zit. “Vrij Rveen wilt Roebelarendsveen onafhankelijk maken van Cyberië omdat Vrij Rveen denkt dat wij de rest niet nodig hebben voor een goed lopend land.”
Dus het komt er op neer dat het Cyberiaans bestuur faalt deze handelsperiode?

Dus we zitten in een handelsperiode waarin de meeste besturen falen , de handel plat ligt door inactiviteit en nog andere problematische dingen?

Naar mijn mening was het misschien wel beter voor ons allen dat er gewoon een leuke handelsperiode werd gehouden op de exotische eilanden zoals Alfa, Beta , Ore , Gold , en vele andere eilanden.