Handelen zonder geld blijft lastig

Auteur: Frederik Alvarez

Zoals ik al vertelde in het artikel “Appels, Peren en heel veel Komkommers”, is het komkommertijd. En dat brengt me dat er veel mensen op vakantie gaan en dat er minder handelaren zijn. Hierdoor blijven veel I-shells ongebruikt achter wat niet ten goede komt aan de Economie. In tegendeel zelfs, er is veel minder geld in omloop dan in de periodes hiervoor. Hierdoor hebben Burgemeesters minder inkomsten vanuit de BTW of kavelverkoop.

Daarentegen zijn de inkomsten van de Cyberische Kas of de Federals niet gestegen. Nu zou je zeggen dat zolang er minder inkomsten door kavelverkoop omdat er minder handelaren zijn, er ook minder uitgaven zijn. Maar dat is niet waar. Dit komt doordat er veel minder buitenstedelijke handelaren zich vestigen met een winkel in een andere stad.

De BTW aan de plaatselijke handelaren wordt vaak wel teruggegeven en uiteindelijk zal dit dus leiden tot een verlies doordat er nog altijd export is. Dat is vervelend, in Roebelarendsveen is het zelfs zo erg dat men nog geen subsidie heeft gezien en in Kronenburg is er een negatief budget.
Of er belasting moet worden geheven binnenkort, zullen we moeten afwachten aangezien dit meestal pas na de periode bekend wordt.