Niemand krijgt Ibisha

Auteur: The Socialist

Deze handelsperiode is er veel te doen geweest over Ibisha. Sinds er vorige periode verscheidene aanslagen plaatsvonden in Virtua en een anonieme Spaanse groep deze opeisten, zijn er ineens verschillende groepen actief die Ibisha claimen.

Echter, zoals een officieel document duidelijk stelt, is de huidige eigenaar riemer_1990. Met andere woorden; alvorens er iets gebeurt met Ibisha, dient eerst riemer_1990 toestemming te geven of het eiland van de hand te doen. Daarnaast liggen de zaken nog een gecompliceerder daar riemer_1990 niet zelf Ibisha heeft gekocht maar louter namens een Virtuaanse investeringsgroep handelt. Niet-officieel gesproken dient hij dus alles eerst kort te sluiten met deze groep, wat momenteel echter niet gebeurt.

Is riemer_1990 dus op eigen houtje met iets bezig, zonder ook maar één persoon erover in te lichten? Of houdt hij expres Ibisha van de markt om zo maar niks spannends te laten gebeuren in de Federatie? We kunnen alleen maar gissen, maar voor de betrokken partijen is het niet leuk meer.
Zo is de Alvarez familie al bezig een hele nieuwe samenleving te ontwerpen voor Ibisha, waarbij ze een grote Spaanstalige bevolking als welkome afwisseling ziet. Dan is er nog de Spaanstalige groep onder leiding van Ramsses welke onafhankelijkheid van Virtua eisen en Ibisha daarbij als dé uitgelezen plek zien om een nieuw –Spaanstalig– land te stichten. Op zich is dat laatste niet zo’n gek idee daar Ibisha immers een Spaanse naam is. En dan is er nog het Cyberische Parlement welke Ibisha graag als kolonie wil inlijven, maar hier absoluut geen geld voor heeft.

Hoe dan ook, momenteel lijkt het erop dat niemand Ibisha ooit in handen gaat krijgen. riemer_1990 negeert consequent elk bod dat er wordt gedaan om het eiland over te nemen. Talloze gesprekken zijn er al geweest tussen de verschillende partijen en riemer_1990, maar sinds eind vorige week lijkt er een absolute radiostilte te zijn. De enige redding van Ibisha lijken nu nog de Federals. Hoewel ze de laatste handelsperiodes zich steeds minder hebben bemoeid met het dagelijks leven in de Federatie, zijn zij toch dé uitgelezen personen om een einde aan alle onzekerheid te maken.

Zal riemer_1990 uiteindelijk het eiland verliezen zonder er ook maar één I-Shell voor te krijgen? Zullen de Spaanstaligen een coup d’état plegen en gewelddadig het eiland in bezit nemen? Of blijft alles bij het oude en gebeurt er niks met het eiland, zoals al ruim 20 handelsperiodes het geval is? Alleen de tijd zal het leren, maar één ding is zeker; riemer_1990 maakt momenteel heel veel personen héél kwaad, dus een gewelddadige inbezitneming klinkt zo vreemd nog niet.

Post navigation