Peertjes en heel veel Komkommers

Auteur: Frederik Alvarez

Het is weer eens zover. De periode die in de journalistiek ‘komkommertijd’ wordt genoemd, is weer aangebroken. En dan weet je natuurlijk niks te bedenken om over te schrijven en ga je dus als journalist op pad om een verhaal te vinden. Ook ik ging op pad en besloot om een aantal mensen aan te spreken. Zo kwam ik terecht bij Troel, een van de weinige echte vrouwelijke speelsters, en zij zei dat ik het best over de ‘komkommertijd’ kon gaan schrijven. Dat vond ik een goed idee, en huurde Podje in om een cartoon te maken. Uiteraard betaalde ik hem door zijn ijzer te kopen en niet door zo maar wat I-shells over te maken.

Maar goed, ik zal beginnen over de ‘komkommertijd’. Deze periode wordt gekenmerkt door de lage activiteit. Zowel op politiek vlak als op het gebied van de handel. De nettowaardes van de tophandelaren zullen flink lager uitvallen en ook zullen partijen groter worden met een minder aantal stemmen. Dit komt doordat er veel mensen besluiten niet terug te keren naar de Federatie en zij gaan naar de warmere landen zoals Frankrijk om het grootste wielerspektakel ter wereld te zien of ze gaan naar Spanje om hun woede over de verloren WK-finale te uiten tegen de Spanjaarden zelf.

Als er dan zo weinig mensen aanwezig zijn, kan je als journalist maar weinig vertellen over wat er in de Federatie gebeurt, omdat er niks gebeurt. Dat laat zich ook zien in de kwaliteit van artikelen, ik merk het zelf op dit moment terwijl ik aan het schrijven ben. Ik kan me slecht concentreren op het artikel, maak veel fouten en vergeet een hele berg komma’s heb ik het gevoel.

En daar komt toch weer de ‘kom’ in het verhaal. Komt daar de ‘komkommertijd’ vandaan? Wel nee, het wordt ‘komkommertijd’ genoemd, omdat komkommers worden geoogst in de zomer. En toevallig is het zomer op dit moment. En het enige wat er toe doet, is komkommers oogsten. Alle politici zijn op vakantie en er zijn haast geen noemenswaardigheden doordat alle belangrijke personen hun vakantie aan het vieren zijn op allerlei mooie eilanden.

En zo gaat dus de tijd voorbij, zonder dat er iets echt noemenswaardig is gebeurd. Ondertussen heb ik trouwens een komkommer gekocht voor Troel en deze ook aan haar gegeven.