De bonanza code

Auteur: Schaijkfire

Veel handelaren zullen het begin van handelsperiode 70 nooit vergeten, tijdens de periode handelsperiode 69 en 70 zou Bahthoevedorp overstroomd zijn door vervuild rivierslib waardoor het niet meer bewoond kon worden. Vele onderzoeken zijn naar dit fenomeen gedaan, nooit hebben deze onderzoeken iets opgeleverd, of toch?

Bahthoevedorp met haar gouden kaart, is zeker uw bezoekje waard!” – bonanza.

Elke ronde duikt dit bericht weer op, geschreven door bonanza. Wat gelijk opvalt aan dit bericht is het volgende: is zeker uw bezoekje waard. Is? Hoort dat niet was te zijn, Bahthoevedorp is immers vernietigd, onbewoonbaar, onbruikbaar of weet bonanzaiets wat wij niet weten? Hij was immers altijd voorstander van Bahthoevedorp en wou ‘zijn’ stad ook weer terug. Hij heeft zelf ook een groot onderzoek geleid naar Bahthoevedorp, helaas zonder resultaat. Of niet? Volgens verschillende anonieme bronnen heeft dit onderzoek wel resultaat opgeleverd maar staat bonanzaonder druk van het CBI om zijn resultaten niet te publiceren.

Deze geruchten bestaan al tijden, maar nooit was er ook maar een teken dat bonanza aanwijzingen gaf over de ‘ramp’, tot deze handelsperiode. De MIP-Awards komen er weer aan, zo maakte hij bekend, iedereen kon personen nomineren voor de awards en moest als bevestiging een mysterieuze code bekend maken. Het eerste wat in mij opkwam was met de geruchten nog in mijn achterhoofd: waarom die codes? Zijn dit cryptische codes over Bahthoevedorp? Het moest wel dacht ik en daarom ging ik als ik een code hoorde deze verzamelen. Na 3 dagen in de regen te staan bij het TMC hoofdkantoor had ik deze code; “2b7212fe392393f8cbf3dbf47d12a38b-a0bc8100e1fd44a1751b003e5e0911f7-0e61de43acb4fa26b4abec5d2db95259”. Wat moest ik hiermee dacht ik, dus ik reed maar terug in een taxi naar Zwollar.

Mijn taxi kon gelukkig net parkeren op de parkeerplaats en ik liep langs de Hoofdstraat. Toen ik een winkel van 3 kavels breed zag besefte ik me wat ik met de code aan moest; aan elkaar misschien? Toen ik de code aan elkaar schreef kwam er weinig meer uit dan de letters eruit halen. ‘bfefcbfdbfab’ was de eerste code. Wat me opviel was CBF. Ik zag dat de F was geschreven, dus er kwam CBI uit de eerste code. Na een uurtje puzzelen kwam er uit de andere code FeC. Het stond er letterlijk in als je de letters omdraaide en uit de derde code kon ik niks opmaken. Ik liep weg van de code toen me ‘cb’ opviel. Het waren de letters DB omgedraaid, BD, dus Bahthoevedorp. Dus de Federal Coordinator en het CBI hebben er iets mee te maken. Toen wist ik het zeker, bonanza wordt tegengehouden door het CBI of de FeC om zijn onderzoek te publiceren. Ik dus de taxi naar Kronenburg naar Burgemeesterpad 8 en belde daar aan, niemand thuis. Dan maar naar het Parlement in Eurodam. Toen ik daar aan kwam vond ik wel een stel slapende politici die waarschijnlijk nog niet hadden gemerkt dat ze het Parlement uit waren geschopt, maar geen bonanza. Het TMC hoofdkantoor dan maar. Ik liep rustig binnen in het pand waar iemand mij al snel begroette, ik vroeg me of ik de hoofdredacteur iets kon vragen over Bahthoevedorp en voordat ik het wist werd ik naar buiten gestuurd met de mededeling: “Nee, daar is hij niet”. Weet bonanza dan toch wat er met Bahthoevedorp is gebeurd, maar wordt dat stil gehouden in ruil voor een vakantiehuisje op de dijk?