Aan het einde van de regenboog

Auteur: Rednax

Zoals bij iedereen bekend is, staat aan het einde van een regenboog altijd een pot met geld. Dit is niet zomaar een pot, nee dit is een zeer speciale pot die zichzelf ieder uur ietsje verder vult. Nu zijn regenbogen in de Federatie een bijzonder zeldzaam verschijnsel en het vinden van de pot met geld is al helemaal bijzonder, maar zo nu en dan wil een geleerde Federal nog weleens een hint geven van waar mogelijk een regenboog zou kunnen zijn.

Op het moment dat een Federal dan een voorspelling doet is het ook niet heel vreemd dat vele handelaren hun geluk op de proef stellen en toch even snel naar de regenboog gaan zoeken. Deze keer echter, was alles anders. Rednax en frederique hadden zich goed voorbereid op de situatie en voor de handelsperiode al contact gelegd met een aantal meteorologische wonders. Op deze manier konden zij met veel meer nauwkeurigheid zeggen waar de regenboog zou verschijnen. Helaas bleek ook met de hulp van deze geniale mensen het zien van een regenboog niet besteed aan deze twee inventieve handelaren.

Na de halve Federatie af te hebben gezocht kwamen ze vermoeiend en bedrogen thuis. Vele uren hard en zwaar werk was helemaal voor niets, die regenboog zouden ze waarschijnlijk nooit te zien krijgen. Totdat tot ieders verbazing de geleerde Federal toegaf dat hij wellicht een verkeerde voorspelling had gedaan, maar dat hij nu zeker wist dat er een regenboog te zijn zou moeten zijn.
Frederique, nog steeds ontmoedigd door de laatste zoektocht besloot deze voorspelling links te laten liggen en van een welverdiende nachtrust te gaan genieten. Rednax liet het hier echt niet bij zitten en mailde meteen naar de meteorologen om hem van nauwkeurigere informatie te voorzien. Na wat extra gegevens over de Federatie te hebben verzameld, had Rednax de meteorologen van zoveel informatie voorzien dat zij bijna tot op de stad nauwkeurig konden vertellen waar de regenboog te zien zou zijn.

Vol goede moed ging Rednax weer op pad, hij moest en zou die regenboog zien. Ja hoor, na uren van hard zwoegen en reizen kwam hij aan in de resten van wat ooit Bahthoevedorp was. Daar boven Nasdaqar zag hij dan toch echt een regenboog glinsteren, eindelijk was het hem gelukt. Nu moest hij alleen nog een manier zien te vinden om de pot met goud te bemachtigen, aangezien er in Virtua nog geen havens waren en hij het water rond Bahthoevedorp nog niet vertrouwde moest hij iets anders verzinnen.

Hij zette zijn laptop aan en via de satellietverbinding maakte hij contact met het grote informatiesysteem dat hij thuis op zijn server had draaien. Als zijn gegevens het goed hadden zou xplay wakker zijn en een bankrekening hebben. De ideale persoon om mee samen te werken. Al snel werd er een contract ondertekend en Rednax loodste xplay naar de plek waar de regenboog zou moeten eindigen. Lange tijd bleef het angstvallig stil, de regenboog was langzaam vervaagd en verdween in de nacht. Zou xplay de goudpot gevonden hebben? Na wat wel uren geduurd leek te hebben klonk daar de blijde stem van xplay. De geldpot was gevonden en het beloofde geld zou zo snel mogelijk overgemaakt worden.

Niet alleen had Rednax nu een regenboog gezien, hij had ook een beetje geld uit de pot met goud mogen ontvangen en hij heeft een Virtuaan de dag van zijn leven bezorgd.