Bananenkabinet

Auteur: Pedro Alvarez

Het was me de ronde weer wel, het kabinet dat is samengesteld door LiDe’ers heeft het voor mekaar gekregen om de hele boel bruin te bakken. In dit artikel is het mijn bedoeling om het kabinet te evalueren aan de hand van de acht verkiezingsbeloftes die ze hebben gedaan in de TMC van 21 juli.

Eerst en vooral zullen we beginnen met de enigste verkiezingsbelofte die LiDe wel heeft verwezenlijkt. “Een Minister van Financiën die weet waar hij mee bezig is en die geen schrik heeft fraudeurs aan te pakken” We kunnen inderdaad stellen dat the mega handelaar zijn individuele taak als Minister van Financiën relatief goed heeft gedaan. Echt lang aanhoudende tekorten waren er niet in Cyberië op uitzondering van Eurodam na in de eerste week. Daarbij komt dat er ook geen fraudeurs waren deze ronde, dus heeft de MvF ze ook prima aangepakt.

Dan komen we nu bij de 2de verkiezingsbelofte die LiDe heeft gemaakt omtrent financiën.
Een betere en meer handel dan deze handelsperiode” Deze verkiezingsbelofte moet de leden van LiDe doen blozen van schaamte, er is bijna geen enkel woord gerept over hoe de handel verbeterd kon worden tegenover vorige ronde, er is zelfs niet over nagedacht hoe ze Zwollar, het duidelijk zieke broertje deze ronde, toch konden stimuleren in de handel. De enigste opmerkingen die over de handel zijn gemaakt zijn van de hand van NEP vertegenwoordiger Troel en Vice-President Podje . Die hielde in dat TMH zoveel mogelijk geld in de economie moest pompen om nog een beetje handel te krijgen. Op kop toe sprak een ander LiDe lid, the mister, dat we beter een reserve konden oppotten dan de handel stimuleren. Mijn conclusie hieruit is dat de LiDe vertegenwoordigers eigenlijk geen hol hebben geprobeerd om hun verkiezingsbelofte waar te maken, ze hebben er zelfs niet deftig over gediscussieerd.

Hervorming van het onderwijs die het behalen van diploma’s dient te vergemakkelijken en de concurrentie tussen scholen vergroot” Hervormingen zijn er zeker gekomen, dat heeft de MvO, the mister wel verwezenlijkt. Hij heeft er zelfs zo’n vergaande hervorming doorgevoerd en een eigen tintje aan het onderwijs gegeven waardoor er nog amper mensen bereid zijn gevonden om een school te starten in Cyberië. Op de dag van schrijven is het alleen mogelijk om in Cyberië een officer opleiding te volgen bij Alvarez opleidingen dat twee weken in oorlog lag met de administratie van de MvO. Wanneer de president vroeg of er eigenlijk wel kandidaten waren om bijvoorbeeld de opleiding lawyer te geven. Gaven genoeg mensen te kennen dat ze dat wouden, maar niet onder de huidige voorwaarden. Al bij al bleef the mister koppig aan zijn richtlijnen vasthouden zodat uiteindelijk Troel zich verplichte om actie te ondernemen en ze startte een beleidsmotie. Deze werd ook aanvaard door de meerderheid van de parlementairs, helaas bleek het kwaad al geschied en vonden potentiële schoolhouders het te laat om nog opleidingen aan te bieden. Een schop onder zijn gat moest the mister krijgen voor zijn bellabberd onderwijsbeleid.

Een actieve Openbare Aanklager die criminelen opspoort en vervolgtJorref, parlementslid zetelend voor LiDe, Openbare aanklager, en de grap van justitie te noemen. Gelijk na het aannemen van Jorref kwam the mister met de kritiek dat hij het nut niet zag van een OA zonder diploma. Na 2 dagen lang nadenken bedacht Virtuacash zich dat er in heel Cyberië eigenlijk geen geschikte kandidaten waren om openbare aanklager te worden. Dus had hij Jorref maar aangenomen, hij kon tenminste actief zijn. Daar ging de verkiezingsbelofte al aan diggelen, want tot het vervolgen van criminelen was Jorref niet in staat. Helaas op kop toe bleek Jorref naast inactiviteit in het parlement ook nog eens uit te blinken als inactieve openbare aanklager. Zo kon hij pas op 19 augustus, of 11 dagen na de rondestart de eerste misdadigers aanduiden. Jawadde, ik begrijp nog altijd niet hoe Virtuacash met deze grap is weggekomen.

Ervaren rechters” Nog zo’n verkiezingsbelofte van LiDe, toegegeven, op eerste zicht waren de rechters wel capabele ervaren rechters. Echter bleek dit schijn te zijn, toen verschillende rechtzaken tegelijk kwamen ontliepen de rechters hun verantwoordelijkheden en stond Troel er alleen voor, pas toen deze dan effectief ook ontslag nam vond onze MvJ het nodig iets aan de hopeloze situatie van justitie te doen, tot op de dag van vandaag is het helaas nog altijd een puinhoop.

Het wetboek ontdoen van alle onnodige ballast” Mooie populistische verkiezingsbelofte, meer heb ik er niet aan toe te voegen. Er is helemaal geen belast verwijderd uit het wetboek en er is zelfs geen poging tot het verwijderen van belast ondernomen.

Cyberië uitbreiden met de aanhechting van het eiland Ibisha” Nemen ze zichzelf nog wel serieus? Volgens mij is het woord Ibisha nog ineens gevallen in het parlement.

Roebelarendsveen niet onafhankelijk laten worden, samen staan we sterker” In deze verkiezingsbelofte zijn ze wel geslaagd ja, Roebelarendsveen is niet onafhankelijk. Hiervoor moesten ze ook helemaal niets doen, aangezien er ook helemaal geen poging tot onafhankelijkheid is ondernomen. Als inwoner van Roebelarendsveen kan ik wel zeggen dat het kabinet alleen maar kwaad bloed onder de inwoners van Roebelarendsveen heeft bezorgd.

De conclusie die ik hieruit kan trekken is dat LiDe een stel mooipraters en beloftemakers samen in één partij zijn, ik vraag me af hoe mensen nog vertrouwen kunnen hebben in de partijleden van LiDe, ze hebben er één grote zooi van gemaakt. Hopelijk stemmen mensen nu op andere politiekers dan de beleidsmakers van deze ronde. Politiekers die hun beloftes wel nakomen.