Een vleugje Zweedse liefde

Auteur: Rednax

Drie handelsperiodes geleden was het niet alleen Nederlands en Engels dat gesproken werd, maar de handelaren mochten ook genieten van een heel klein beetje Zweeds. Aangezien eigenlijk iedereen veel te druk was met zijn eigen zaakjes en voorbereidingen is er toen weinig aandacht aan besteed. Te weinig misschien wel, nadat Opulentia al over de kop was gegaan leek iedereen erop te wachten tot ook Andersson weer van het podium zou verdwijnen. Bijna drie handelsperiodes later is echter niets minder waar. Om dus toch maar eens iedereen kennis te laten maken met de familie Andersson ben ik op onderzoek uitgegaan.

In mijn luxe Farmerrari met Daes als coureur had ik maar net genoeg tijd om alvast op te zoeken hoeveel leden de familie heeft en waar ze wonen, helaas bleek geen enkel lid van de familie op dit moment tijd te hebben voor me. Allen moesten ze zo snel mogelijk naar een geheime bijeenkomst in het clubhuis, het ideale moment dus om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Aangezien Andersson nog een jonge en niet zo heel rijke familie is waren er nog geen hightech beveiligingssystemen die omzeild moesten worden. In dit geval deed 500 ISH aan beide bewakers ook zijn werk. Helaas liet ik in al mijn enthousiasme mijn voorzichtigheid teveel varen en vergat dat er wellicht ook nog wat honden op het terrein zouden rondlopen. Al snel stond de voltallige familie buiten en moest werd Gustav Andersson aangewezen om met mij te praten. Ik ben nog steeds van mening dat het was om me bezig te houden, maar daar valt niets meer aan te doen.

Gustav Andersson begon met het standaard intro praatje dat Andersson een bijzonder vredelievende en gezellige Zweedse familie is. Ze handelen samen met als thuisbasis Kronenburg. Voor komende rondes staat in de planning dat de familie wat meer naar de voorgrond komt. Zo hoopt Magnus Andersson burgemeester te worden in Kronenburg en zullen andere leden van de familie proberen een plaatsje in het parlement te bemachtigen. Helaas is Gustav Andersson niet echt spraakzaam en er vooral op uit om mij weer snel de deur uit te werken.

Aangezien ik toch niet verwacht dat er meer uit zal komen besluit ik maar te vertrekken in de hoop nog een stukje op te kunnen vangen van het overleg. Terwijl ik door de zojuist omgekochte bewakers naar buiten wordt begeleidt weet ik nog net op te vangen dat de familie Andersson niet alleen politieke ambities heeft, maar komende ronde ook enkele leden hoog in de nettowaarde lijst hoopt te hebben staan.