Voorwaarts met NEP

Auteur: The Socialist

Het is jammer te moeten zeggen dat het Parlement afgelopen handelsperiode weinig heeft gedaan. Slechts een handjevol politici bleef actief, en tot spijt van de Nationale Eenheid Partij was ook LiDe President bonanza weinig in het Parlement te zien. Toegegeven, het is vakantietijd voor velen, en voor het eerst in jaren was er geen zomerreces.

Als het aan NEP ligt zal dit de komende handelsperiodes niet gebeuren. Wij streven naar een stabiel en professioneel Nationaal Bestuur. Voor NEP gelden dan ook twee voorwaardes om te kunnen zetelen als bestuurder: je moet betrouwbaar zijn en dit reeds hebben bewezen, en je moet professioneel je taak kunnen vervullen. Voor nieuwelingen is altijd plaats binnen NEP, maar men zal niet zomaar een hoge positie kunnen bekleden in een NEP-regering.

Binnen de partij zijn echter ook behoorlijk wat dingen gebeurd. Zo heeft onze oprichter en voorzitter The Socialist afscheid genomen van zowel de Cyberische politiek als de Council of Veterans. Reden is onder andere het feit dat hij andere taken in de Federatie heeft, en Cyberië wellicht voorgoed zal gaan verlaten. Gelukkig zal NEP-veteraan Troel de voorzittersrol overnemen, tot grote opluchting van The Socialist en de rest van de partij. The Socialist zal wel aanblijven aan partijprominent en adviseur, maar zal geen publieke taal meer vervullen om zich volledig te kunnen richten op zaken die de gehele Federatie baten.

Troel is, zoals velen wellicht weten, één van de meest betrouwbare personen in de gehele Federatie. Een stem op NEP betekent dan ook een stem op betrouwbaarheid, ervaring, en bovenal professionaliteit.

Natuurlijk heeft NEP haar idealen, waarvan het vooropstellen van Cyberië de voornaamste is. Daarnaast zijn wij voor minder overheidsbemoeienis, en voor méér veiligheid voor iedereen in Cyberië. Echter, NEP-politici bekijken iedere situatie afzonderlijk en zijn niet bang om moeilijke beslissingen te nemen. We hebben al vaker bewezen er alles aan te doen om Cyberië vooruit te helpen.

NEP staat voor de volgende zaken, en wil die komende handelsperiode extra aandacht schenken:
Een eerlijke verdeling van stadsbudgetten. Steden zijn tegenwoordig afhankelijker dan ooit van het Nationaal Bestuur. Een eerlijke en duidelijke verdeling is dan ook een must.
Snijden in de kosten van het Nationaal Bestuur. Momenteel is de Cyberische regering te groot, en gaat er teveel geld verloren. Er moet daarom naar wegen worden gezocht om minder geld aan de strijkstok te laten hangen en meer geld naar de handelaren te laten stromen.
Vergroten van de invloedssfeer van Cyberië. Al tientallen periodes krijgt Cyberië minder macht, terwijl het nog steeds het grootste land is. NEP stelt zichzelf als doel om de invloedssfeer van Cyberië te vergroten.
Hardere aanpak van inactiviteit in het Parlement. Het Cyberische volk vertegenwoordigen is een voorrecht, daarom moet je die taak ook serieus nemen. Als NEP het voor ’t zeggen krijgt, worden inactieve politici harder aangepakt dan ooit.
Betere samenwerking met gunstig gezinde landen. Het grootste gevaar voor ieder land is geïsoleerd te raken. Cyberië is langzaamaan zichzelf aan het isoleren van de rest van de Federatie. Om het tij te keren is een betere samenwerking met ons gunstig gezinde landen vereist.
Cyberië één houden. Als het aan NEP ligt zal geen enkele stad speciale voorrechten krijgen, en/of zich af (kunnen) scheiden van Cyberië.
Het sleutelwoord binnen de afkorting NEP is eenheid. De Nationale Eenheid Partij vraagt daarom om uw stem, zodat Cyberië weer vooruit kan, in plaats van achteruit.