Moddergooien voor profs

Auteur: axedry

De schepen stonden net de laatste inwoners te lossen en iedereen vond al snel weer zijn weg in de Federatie. Ver boven alle grote gebouwen, blonk een groot paleis. Het was dan ook eindelijk afgebouwd. Het Royal palace van Digitalië. Door middel van wat exports, beetje lief doen tegen de Federals en natuurlijk de tomeloze inzet van de koning was het dan zover. LE GRAND OUVRIR, of voor de gewone Nederlands sprekende mens, de grote opening.

Ik kwam aan in mijn MC-truck (hoe groter hoe beter) die netjes werd weg gereden door een, zoals The Socialist zou zeggen, digiaap, ik noem het gewoon een keurige parkeerservice. Met fototoestel in de aanslag maakte ik een paar kiekjes van wat wachten die mij deden denken aan sugarfree en Naamloze. Pistool in de aanslag, machinegeweren op de daken, het dagelijkse dingetje in Digitalië. Al snel kwam koning neuroman aangereden en knipte het lintje door.

Mensen vergaapte zich aan het prachtige Cyberische goud, de mooie Digitaliaanse diamanten en Virtuaans eten. Wat mij opviel was dat er overal wachtposten waren en dat iedereen nauwlettend in de gaten gehouden werd. Na een uurtje vond ik het wel welletjes, riep de parkeer service, mijn auto werd gewassen en wel terug gebracht, want die stenen vervoeren, daar wordt zo’n wagen toch vies van. Ik reed snel het schip op, terug naar Cyberië.

Ik ben nog maar net van de boot af of er lopen hordes mensen met borden waarop te lezen is: Weg met het Royal Palace, Verban de Digitalianen. Tot mij grote verbazing reed ik gewoon verder en kwam in het IC een bakkie doen. Daar was te horen dat er boetes waren uitgedeeld omdat Cyberische en Virtuaanse inwoners felicitaties hadden gepost in het Royal Palace. In mijn ogen ronduit belachelijk dat, als je er niks in mag zeggen, zo’n club internationaal gemaakt wordt, laat het dan gewoon nationaal, de federals maken zichzelf ten schande op deze manier.

Gelukkig zag ik dat een groep Cyberiërs zich hadden verzameld onder een soort van opstapje, daarop stond lindapinda86 met haar weegschaal zoals het een echte MvJ betaamd een aanklacht voor te bereiden tegen Digitalië. Ook de familie Alvarez deed een poging die snel strandde, maar lindapinda86 hield vol, en de eerste actie en reactie zijn al geweest. Waarschijnlijk wordt dit een potje moddergooien voor gevorderden. Hopelijk doet het IC een duidelijke uitspraak, al valt de objectiviteit wel in twijfel te trekken.

Volgende editie de uitslag van het moddergevecht tussen Digitalië en de rest van de Federatie.