Toeristenmysterie

Auteur: axedry

Deze handelsperiode worden de toeristen betaald door de Federals. Al enige tijd hing het in de lucht, maar het hoge woord is er nu uit, zelfs de MvF stelt vragen over de verdeling van de toeristen.

Het was een troosteloze dinsdagochtend in de Federatie toen de eerste geruchten opdoemden over weinig tot geen toeristen. Nadat ik steen had gebakken en bezorgd in mijn winkel, deed ik mijn dagelijkse rondje langs de clubs. Zo kwam ik ook langs de miljonairs club, totaal afgebrand, alleen ligt de kelder er nog met zo 5.000.000 liter whisky in en al snel trof ik nummer 1 zuiperd Podje er aan.

Hij had uit betrouwbare bronnen vernomen dat de mayor van Zwollar op de tafel had geslagen bij de MvF over het toeristentekort. Hij hoorde alleen de MvF zeggen: “Ask the Federals.” Na dit gehoord te hebben, ben ik marcelbuter eens gaan bezoeken in zijn ambtswoning. De deur stond zoals altijd open, alleen was marcelbuter er zelf niet. Ik vond op tafel een briefje ‘naar de Federals’.

Zo gezegd, zo gedaan, onderweg naar de Federals kwam ik een woedende marcelbuter tegen, de Federals hadden er niks over gezegd en het op toeval afgeschoven. Verder was marcelbuter niet voor commentaar bereikbaar. Ik ben toen mijn winkelstatistieken gaan bekijken. En inderdaad, alleen maar toeristen in Kronenburg en in mijn winkels in Zwollar en Eurodam was geen toeristen aankoop te vinden.

Dinsdagavond laat hoorde ik opnieuw geruchten, dit keer kwam het van Opperklager Frederik Alvarez, hij had zijn mayor, Rednax, samen met opa brompot en marcelbuter gezien in café het zwaantje, god mag weten waar het staat, ik ken het in ieder geval niet. Hij had verkleed als mummie opgevangen dat ze een dreigbrief gingen sturen naar de MvF.

Nu begon mijn zoekorgaan toch redelijk op volle toeren te werken. Ik stapte snel in mijn MC-truck en reed naar Roebelarendsveen terug om te praten met de grootste riooljournalist die er bestaat, namelijk martijn5. Als ex-minister van de media en mayor van Eurodam zou hij mij eens piekfijn uit gaan leggen wat er speelde. Ik had dorst, dus ik nam zo’n lekkere fles whisky uit mijn zak, maar voordat ik een teug op had, was martijn5 mij te snel af, en dronk hem in een keer leeg.

Volgens hem lag het er aan dat Kronenburg weer de zwakste stad was van de hele Federatie en de Federals wilden weer eens helpen. Volgens hem zat über-Kronenburger The Minic achter de toeristen, maar zoals reeds vermeld, martijn5 vertelde dit na een goede fles whisky.

Op woensdagochtend omstreeks de klok van 11.00 kwam er dan toch echt een officiële vraag van de MvF over het toeristenbeleid van de Federals. De redactie is hard aan het uitzoeken of het daadwerkelijk om een dreigbrief gaat, of dat de MvF, die in Zwollar woonachtig is, het zat is dat hij geen toeristen ziet.