Terug naar Tripo

Auteur: Demaffer

Reeds twee weken is deze handelsperiode al gevorderd en als net teruggekeerde speler besloot ik dan ook maar eens op stap te gaan naar de oude fijne plaatsen die mijn beginrondes hebben bepaald. Een bezoek aan de uitgestrekte goudvelden van El Peso stond op het programma, net als een rondleiding door de winkelstraat van Monapoli en tenslotte een rondvaart in de baai van het eens zo rijke Tripolire…

Bij het zien van deze baai dacht ik terug aan de talrijke initiatieven die gehouden werden door vele spelers om Tripolire, net na zijn teloorgang, terug te krijgen en op zen minst nooit te vergeten. Nu verwijst slechts enkel een straat-, club-, monument- of achternaam nog aan het eens zo roemrijke verleden van de stad. Met andere woorden; een schoolvoorbeeld van veel geblaat en weinig wol. Nu ja, ik moet toegeven dat de bevolkingsdichtheid zich vaak bevond rond hetzelfde niveau als het rurale hinterland van de Federatie en regelmatig moest de FES leeg gekocht worden om toch nog aan de nodige materialen te geraken. Toch kunnen we de rijkdommen die zich periodes lang hebben opgestapeld in de grond, niet langer negeren. De olie begint namelijk spontaan uit de bodem te spuiten en de grond ligt zo dicht bezaaid met diamanten dat de buren uit Monapoli ’s nachts amper een oog kunnen dichtdoen door de felle schittering.

‘Waarom keren we dan niet terug naar Tripolire?’ zal iedereen (of op zijn minst toch de nieuwe inwoners) zich afvragen? Wel om twee redenen; de eerste is het feit dat er nog steeds enkele onderzoeksinstituten zijn die beweren dat de bodem te vervuild is om enige inwoners toe te laten. De tweede is dat de leiding van onze Federatie nog steeds geen toestemming heeft gegeven Tripolire terug te exploiteren.

Toch zou er een (tussen)oplossing kunnen bestaan om Tripolire terug te exploiteren en de rendabiliteit via de praktijk verder te onderzoeken. Namelijk het toegankelijk maken van Tripolire voor MV’s. Het zou vooral een hele verademing betekenen voor de Digitaliaanse samenleving die niet veel concurrentie duldt binnen één stad. Men zou daarnaast ook meer spelers van over de hele Federatie aantrekken die met hun MV’s Tripolire zouden exploiteren en zo de handel tussen landen verder stimuleren. Met andere woorden, het zou een test kunnen betekenen voor de eventuele herinvoering van Tripolire in de Federatie en de herintegratie van een legendarische stad in het bloeiende Digitalië; want zoals ze in Cyberië reeds weten: elk sterk land bestaat uit drie steden!

Uw volksverlakker en demagoog,

Demaffer

Post navigation