Tilburg-meeting

Auteur: Troel

Afgelopen zaterdag was het na tijden van wachten eindelijk zo ver, de meeting in Tilburg. Zelfs voor iemand die al vele meetings heeft meegemaakt vanaf de beginjaren van Miniconomy is dat spannend, want er zijn altijd mensen die je niet kent, of, in mijn geval, mensen die je denkt nog nooit te hebben ontmoet. Waar een ezel zich over het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen stoot, heb ik dat al wel vaker gedaan. Genoeg reden dus om me goed voor te bereiden op deze bijeenkomst.

Gewapend met camera (alles vastleggen voor Federal Manager) begaf ik me dan ook in de auto, om de eerste twee meetinggangers Rednax en sugarfree op te halen. Na het nodige commentaar op mijn rijstijl konden wij ons in Tilburg op het station bij Federal Coordinator en lindapinda86 voegen. Ook Kathje was daar al aanwezig. Nadat er eindelijk een plekje vrijkwam op de kiss&ride bleek dat mijn auto te ver op de straat stond. Gelukkig liet Federal Coordinator zien dat ik niet de enige ben die niet kan inparkeren, zijn auto stond gewoon op de stoep. Gemiddeld genomen hebben we dus prima geparkeerd.

Nadat Chiara Alvarez, Ronaldse en VirtuaCash ook aankwamen op het station en er een smsje van beagollum kwam dat hij helaas geen mogelijkheid zag om langs te komen, was het tijd om richting de Zeven Geitjes te gaan. In eerste instantie probeerde Federal Coordinator uit te leggen hoe we moesten rijden en dacht ik dat ik er wel zou komen, maar Rednax en sugarfree drukten me op het hart om maar gewoon achter de rest aan te rijden. Dat was zeker geen verkeerde zet, anders waren we nu nog steeds niet bij de Zeven Geitjes aangekomen.

Bij de Zeven Geitjes vervoegden neuroman, bonanza, White Queen en the mega handelaar zich bij ons en waren we voor het midgetgolfen compleet. Gewapend met ballen en stokken gingen we de ondergang tegemoet. Althans, sommigen van ons, want VirtuaCash overwon de 16 verschillende holes glorieus met minder dan 50 slagen, waar ik meer dan het dubbele voor dezelfde hoeveelheid holes nodig had. Vooral de laatste hole stond garant voor veel vertier. Het gat waar de bal in moest verdwijnen was verreweg het grootst van alle holes, maar we hadden allemaal meerdere slagen nodig om de bal erin te krijgen. Velen van ons gaven maar gewoon op (sommigen hadden dit beter eerder gedaan van zodra ze reeds één bal in een kindertuin hadden geslagen met haast dodelijke gevolgen aan de blikken van de moeders te zien, redactie). Als zelfs denken aan je grootste vijand in Miniconomy niet helpt, dan kan je je daar maar beter bij neerleggen.

Na nog een klein drankje op een nog steeds zonnig terras (waarom wilden we eigenlijk gaan bowlen, ik heb geen regenwolk gezien!) was het tijd om richting Polly Maggoo te gaan, waar ook jorref zich zou aansluiten bij ons gezelschap. Een spannend restaurantje, want, hoe groot is het toeval, er waren die avond 2 groepen van 14 personen gereserveerd op naam van lindapinda86, dus het keuzemenu ging aan onze neus voorbij door een inkoopfout. Gelukkig konden we wel à la carte eten en dat werd dan ook goed gedaan. Een zeer uitgebreide kaart met hamburgers (hij was echt heel erg lekker neuroman!), kipsaté met verlepte stukjes kroepoek als je ze te lang in de satésaus laat liggen, maar ook met biefstuk en zelfs pizza. Kortom, voor elk wat wils.

Een erg gezellig etentje, dat voor een gedeelte van de meetinggangers nog een staartje kreeg doordat er nog een terrasje gepakt werd. Helaas waren bonanza en the mega handelaar toen alweer onderweg naar België (en dan komt hier eindelijk mijn persoonlijke buiging met een knipoog voor the mega handelaar: ik vind het echt zeer jofel van je dat je dat hele roteind bent gekomen om mij te ontmoeten!).

De rust werd tijdens het terrasje nog flink verstoord toen thuisblijver Podje mij via sms berichtte dat het halve Parlement op straat gezet was door axedry, waaronder een aantal meetinggangers. Meteen gingen de raderen in mijn hoofd weer op volle snelheid draaien en binnen een halve minuut was de nieuwe Parlementariër namens NEP alweer bekend. Na een gezellig dag was het dan toch echt tijd om weer afscheid van elkaar te nemen en terug te reizen naar onze verschillende woonplaatsen. Om een uur of vier kwam dan ook het verlossende bericht dat iedereen weer veilig thuis was gekomen.

P.S. Kathje, heb je je achterlamp nu al gemaakt? Volgens mij werkte die nog steeds niet naar behoren!

Post navigation