Hollanders gierig?

Auteur: Torpedo 7

Iedereen kent de clichés wel , Hollanders (aka Nederlanders) zijn gierig en Belgen zijn dom…

Maar zoals u zelf weet klop het niet altijd helemaal. Ik nam een tripje naar Cyberië waar er heftig gediscussieerd werd dat Belgen dom waren en dat ze de Nederlandse taal verkrachten.
Dat het nu echt waar is laat ik aan u over om te beslissen maar hiermee staat wel vast dat Hollanders gierig zijn, niet aan geld nee, eerder aan toegeving en houvast. Ik dacht dat eerder Belgen het moeilijk hadden met bepaalde veranderingen maarja, daar gaat het artikel niet over. Het gaat niet over de Hollandse of Belgische clichés maar over de Cyberische Politiek.

Ik was dus, zoals ik al zei, aangekomen in Cyberië waar ik door de straten van het kleine Zwollar liep, waar ik toevallig een club tegenkwam die vol hing met affiches. “axedry slechtste Pres. ooit!” , ik stond verbaasd wat , dat ze axedry nu DE slechtste President ooit noemde kon ik niet geloven. Ik ben natuurlijk een leek maar ik weet wel wat van het verleden af…

Ik ging de club verwonderd binnen en zag dat er een tijdje geleden een discussie gehouden was. De notities van de typiste hingen uit aan het hangbord en ik begon ze te lezen.

– Geen fuck uitvoeren
– Mensen ontslaan die wel actief zijn achter de schermen en straks pas op de voorgrond komen
– Wanbeleid voeren

Welja zijn dit nu redenen om iemand DE slechtste President ooit” te noemen? Wel als alles goed gaat moet je niet veel doen als president , de ministers en vice-president aanstellen (wat hij ook gedaan had) en het goed- en/of afkeuren van wetsvoorstellen. Ministers waren aangesteld , evenals de vice-president. En hij had inderdaad ook een wet (of meerdere) gekeurd. Onder andere over de onafhankelijkheid van Roebelarendsveen die meer dan 60% van de totale stemmen had ontvangen van het parlement. Parlementsleden zijn mensen die de inwoners vertegenwoordigen dus als de inwoners ”zeggen” dat Roebelarendsveen onafhankelijk moet worden is het een beetje logisch dat de president dit niet gaat tegenwerken. Het gaat al dan niet om het “Cyberie” maar om de “Inwoners van Cyberie”.

In theorie geen slechte beslissing , alleen … de meeste mensen wilden waarschijnlijk niet dat Roebelarendsveen onafhankelijk werd en dus zou het allemaal nog ingewikkelder worden.

Zouden parlementsleden omgekocht zijn of stemmende ze op Roebelarendsveen omdat ze het zelf wouden , of gewoon omdat het in hun partij-richtlijnen stond? Dat mag je vrij bepalen omdat ik het niet weet. Maar niet veel later , is vreemd genoeg wel het halve parlement ontslagen wat voor de nodige uitspraken zorgde op de miniconomeeting. En hierdoor kreeg axedry waarschijnlijk ook enkele tegenstanders.

Maar blijkbaar waren er bepaalde mensen niet blij met het resultaat en besloten ze maar om hem zomaar DE slechtste President ooit” te noemen. Tof tof , maar dan vraag ik me af of die mensen niet te gierig zijn geweest met het helpen van anderen (bv het helpen van axedry) om hem beter te maken als President (Kritiek kan ook constructief zijn maarja), want het is wel zijn eerste keer. En vergeet niet, alles lukt niet van de eerste keer, maar met vriendelijkheid en behulpzaamheid bekom je een mooier resultaat. Alhoewel je niet vriendelijk en behulpzaam moet zijn als je zelf de macht wil grijpen (denk aan Thira Fellod, een dictator die Cyberie in haar macht had.). Of het nu gaat dat je zelf de macht wil grijpen of doodsimpel president wil zijn, toch moet je de vraag stellen of het goed is voor Cyberie om het politieke spel op een bepaalde wijze te spelen waarin je veel negatieve dingen doet in plaats van constructieve dingen.

De vraag die je uiteindelijk zou kunnen stellen is : Zou ik stemmen voor een president die vriendelijk is en mensen helpt, of zou ik stemmen op een president die alleen aan zichzelf denkt, niet vriendelijk is en weinig behulpzaam is ?

Belg , Hollander of Afrikaan, Clichés of niet, wees gewoon niet gierig met behulpzaamheid en vriendelijkheid en het wordt voor iedereen een heel stuk leuker.

Nota: Dit artikel viseert niemand persoonlijk. Personen kunnen ten voorbeelden worden gedragen. Enige (andere) overeenkomst is toevallig. Het doel van deze tekst is het aanzetten om mensen te helpen.

Post navigation