LiDe – Liberaal Democraten voor een Cyberische toekomst

Auteur: LiDe – Liberaal Democraten

• Efficiënt en goedkoop Onderwijs
• Hoge stadsbudgetten
• Verhoogde salarissen voor officers, teachers, rechters en andere
• Eerlijke rechtbank met verstand van zaken
• Politici die werken zodat ze hun geld verdienen
• Internationale handel moet positief uitdraaien voor Cyberië
• Cyberië moet één en ondeelbaar blijven.

Zo, meer moet dat niet zijn. Wie meer wil weten over de uitwerking van dit programma, lees hieronder verder of raadpleeg onze partijclub ‘LiDe Liberaal Democraten’.

Efficiënt en goedkoop Onderwijs
We verwachten een grote golf aan mensen die hun diploma willen verlengen. Iedereen die wil moet in staat zijn om zijn of haar diploma te verlengen. Er moet een grote capaciteit voorzien worden, zonder dat de kwaliteit daaronder lijdt. Daarnaast pleiten we er voor om de kosten voor studenten zo laag mogelijk te houden, zonder de schoolinkomsten te torpederen. We willen daarom in gesprek gaan met de scholen om een regeling uit te werken die zowel hen als de student voordelig uitkomt.

Hoge stadsbudgetten
De globale inkomsten zijn sinds vorige handelsperiode aardig gestegen. Tot hiertoe was het steeds redelijk moeilijk om de exacte cijfers te bepalen, maar voor volgende periode hebben we toch een beter idee. Aangezien onze inkomsten gegenereerd worden door de inwoners zelf, pleiten we ervoor om ook zoveel mogelijk van onze uitgaven naar diezelfde burgers te doen gaan. Steden moeten in de mate van het mogelijke gecompenseerd worden voor de kosten die ze aan het Nationaal Bestuur betalen. Nemen ze een officer aan, dan moet de MvF de kosten hiervoor terugbetalen. Op die manier worden bloeiende steden niet het slachtoffer van hun eigen succes.

Verhoogde salarissen
Verschillende burgers voeren taken uit die essentieel zijn in onze Cyberische samenleving, maar ze worden hiervoor amper gecompenseerd, waardoor anderen niet worden aangespoord om een diploma te halen, wat dan weer tekorten met zich meebrengt. De Federals hebben zich bereid getoond om extra fondsen te voorzien om zo de beroepen aantrekkelijker te maken. LiDe wil de salarissen van deze werkende burgers enorm de hoogte injagen. Zo worden Cyberiërs aangespoord om diploma’s te halen in het meest kwalitatieve onderwijsprogramma, waardoor ook schooldirecteuren weer hun slag thuishalen.

Eerlijke rechtbank met verstand van zaken
Deze periode was het niet goed. Door een wraakactie vanwege NEP werden slechte rechters aangesteld die niet in staat bleken te zijn om tot eerlijke oordelen te komen. De volgende Minister van Justitie moet rechters aanstellen die in staat zijn objectief en eerlijk te oordelen. Wij zullen geen minister steunen die niet aan deze criteria voldoet.

Politici die werken, zodat ze hun geld verdienen
Schaamte, dat is het enige dat wij als politici kunnen tonen aan de burgers. Deze handelsperiode was veruit de meest triestige sinds lang, waarbij meer dan de helft van het Parlement werd ontslagen, waarbij twee ministerposten van persoon zijn veranderd en waarbij we vier presidentschappen hebben gekend. Er werd met moties gestrooid. Dit nooit meer! Vanaf volgende periode willen we zetelen in een Parlement dat eerst praat voor het handelt, dat actief is en dat goede kabinetten levert.

Internationale handel
Er werd deze handelsperiode een interessant gesprek gevoerd in het Gemeentehuis van Roebelarendsveen. Hoewel plastic in Virtua meer dan de helft goedkoper is dan in Cyberië, zijn er ook Cyberische producten die veel goedkoper zijn dan in Virtua. We moeten van dit prijsverschil handig gebruik maken door de Virtuaanse markt in te palmen met de goedkopere Cyberische producten (bijvoorbeeld elektronica). Het Nationaal Bestuur kan hier een sleutelrol in spelen door te zorgen dat er snel havens komen en dat de uitvoer gesubsidieerd wordt. Dit zal de omzet van Cyberische handelaars enorm doen stijgen.

Cyberië één en ondeelbaar
We geven het toe, we hebben de onafhankelijkheidscrisis niet altijd even goed aangepakt. Roebelarendsveense politici hebben hun standpunten verhard, terwijl ook hun tegenstanders dat deden. Hierdoor zitten we in een complete impasse die alle andere discussies besmet. Dit moet gedaan zijn. We moeten ons weer kunnen bezighouden met andere zaken. Wij zijn bereid om met Roebelarendsveen te praten over de problemen, maar een onafhankelijkheid kunnen we nooit goedkeuren. Wanneer we daar mee beginnen is het einde zoek, aangezien er dan een nieuwe stad zal zijn die beweert relatief meer bij te dragen dan te ontvangen. Cyberië beschikt over alle troeven om een bloeiende internationale handel uit te bouwen als we samen blijven. Elke stad heeft zijn sterkte en zwakte, gecombineerd heeft Cyberië alleen maar sterktes.