Politieke Blindheid

Auteur: Car-Dealertje, V

Een aantal handelperiodes ben ik er tussenuit geweest om in Nederland tot rust te komen. Ik heb af en toe nog wat terug gekeken naar veranderingen binnen de Federatie. Zo dacht ik nog redelijk up-to-date te blijven. Maar niets is minder waar.

Vandaag (4 oktober 2010) kwam ik rustig uit mijn vliegtuig vanuit Nederland aan op vliegveld Eurodam. Tot mijn grote spijt moet ik concluderen dat Bahthoevedorp in de tussentijd verdwenen is. Ik pak de taxi naar Kronenburg en doe daar mijn inkopen voor de handel. Ik maak een gezellig huisje en een clubje. Handelen zal ik niet doen want daar heb ik toch te weinig tijd voor. Na een tijdje heb ik alles netjes ingericht en besluit ik maar de Newsfeed aan te zetten op mijn tv. Ik vind hier de politieke partijen, met het aantal zetels.

Niks aan de hand, dus besluit ik maar over te schakelen naar Politiek Cyberië 24. Minister van Financiën (Rednax) is net aan het woord over de begroting van deze periode. Net zoals de rest van de wereld, moeten we in Cyberie bezuinigen, kortom geen probleem. Maar nu komt het grootste verbazingwekkende moment, een aantal rondes geleden hadden we nog ruim 400.000 ISH in kas. Met andere woorden, ze hebben per periode ruim 100.000 ISH teveel uitgegeven.

Hiervoor besluit ik verhaal te gaan halen bij het ministerie. In eerste instantie krijg ik de minister (Rednax) te spreken. Blijkbaar had klinker17 dit ook gezien, want niet veel later viel hij mij bij. Samen hadden we sterke argumenten, dit alles is opgenomen door de beveiligingscamera’s. Blijkbaar zaten Troel en lindapinda86 in de beveiligingskamer, want deze konden het niet aanzien dat de minister het in zijn eentje opnam tegen twee ontevreden burgers.

Met zijn tweeën vielen zij de “arme” MvF bij, dat hij het niet in zijn eentje zo ver had laten komen. Maar dat zijn voorganger the mega handelaar de grote oorzaak van dit alles is. Meneer Rednax had een aantal rondes geleden al geprobeerd alle informatie bij elkaar te vinden om te kijken waar het geld bleef. Ook onze vriend The Eye viel bij dat er een soort berekening was voor de Federals dat als je meer handelde dat de regering minder geld kreeg.

Oké, onze vriend de MvF, Rednax, heeft al het mogelijke gedaan, maar dan zijn er nog grote fouten gemaakt. Het parlement van toen had tegen de begroting van the mega handelaar moeten stemmen. Dit is allemaal achteraf praten, maar fouten die in het verleden zijn gemaakt, kunnen we in de toekomst voorkomen.

Nu hebben we de MvF gehad en gaan we over naar de Minister van Onderwijs Troel, die het blijkbaar niet nodig vindt om het onderwijs te redden. Dit is de laatste handelsperiode dat mensen hun diploma kunnen verlengen voordat de eerste diploma’s verloren gaan, sowieso doen alleen de echte beroepsfanaten dit, maar om het groepje dat een diploma heeft nog meer voor de elite te maken, heeft ze besloten hier 100 I-Shell voor te vragen. Ik weet niet hoe het de vorige handelperioden was, maar blijkbaar is niemand in de politiek hier nog tegen in opstand gekomen. Want mensen met een diploma moeten beloond worden en niet van hun centen beroofd worden. Om het hele verhaal nog vreemder te maken heb je ook nog minimaal een 7,5 nodig om te slagen.

De politiek is zwaar liberaal, tenminste dat beweren ze zelf. De politiek van Cyberië neigt nu meer naar het communisme, de hoge mensen blijven rijk en zijn bijna niet van hun plek te verstoten, terwijl de lager geplaatste personen geen poot hebben om op te staan. Direct nadat de gesprekken waren afgelopen zijn alle berichten verwijderd. Helaas kunnen we dit in het Achterkamertje niet achterhalen of de Federals willen gewoon niet meewerken, want zij zijn per slot van rekening de mensen die meewerken met deze “Communistische Gemeenschap”. De MvF is inmiddels wel aangeklaagd (op dit ogenblik is de zaak nog maar net begonnen) wegens het verwijderen van gesprekken die van mijn politieke vrijheid zijn, maar de “Communistische Politiek” van nu toch zwaar kunnen aantasten.

Kies voor verandering in de politiek, voordat Cyberië in vier kleine landen veranderd. Stem niet op de oude vertrouwde, want het is allemaal één grote corrupte rotzooi, de mensen die nu in de politiek zitten.