Groeten uit Ibisha!

Auteur: Switzisch

Na een vliegende start vorige week is de activiteit in Ibisha toch tot een halt gekomen. Eigenlijk is er op haast alle vlakken een negatieve trend te zien. Dit mooie zonnige eiland blijkt toch niet altijd zo mooi en zonnig te zijn…

Door een geplande economie wist Ibisha vliegensvlug van start te gaan. Binnen 24 uur waren er al 3 MV’s van Ibishiaanse bodem. Veel inwoners bevolkten de top-25 en iedereen was in de wolken. Bij het begin van het weekend viel alles echter stil. Alle winkels en magazijnen waren volledig uitgebreid, alle clubs waren gebouwd en de vraag naar luxeartikelen viel ook stil. Daarnaast kwam de eerste concurrentie naar Ibisha. In serieuze vorm, zoals bijvoorbeeld Pedro Alvarez, maar ook in de vorm van sub-accounts die alleen maar zijn aangemaakt om de handel voor anderen te verpesten. (Hier zal ik verder geen namen noemen, maar ik heb genoeg geruchten gehoord op de chat om hier toch een uitspraak over te doen.) Daarnaast beginnen er ook meer Spanjaarden naar Ibisha te trekken, waardoor de meeste handelaren geen monopolie meer hadden op bepaalde producten. Aan de ene kant is dit positief, omdat het betekent dat Ibisha niet voor niks is opgericht, maar aan de andere kant is dit weer jammer voor de actieve handelaren die naar het eiland zijn getrokken om een topnotering te behalen.

Ook op het sociale vlak vindt er een kleine recessie plaats in Ibisha. Sinds het begin van de handelsperiode is er pas één club bijgebouwd, het casino van Craftsman. Het is dus duidelijk dat de meeste mensen hier nog niet zo actief mee bezig zijn. Een ander voorbeeld van deze recessie is het feit dat de chat nauwelijks wordt gebruikt. Wanneer ik ’s ochtends, voordat ik naar college ga, een berichtje post, is datzelfde berichtje ’s middags nog te lezen wanneer ik weer terug ben.

Ondanks de vele winkels en huizen die er al zijn gebouwd is het nog doodstil op Ibisha. Zelfs wanneer je door de hoofdstraat slentert kom je bijna nooit iemand tegen. Meestal zijn er maar 2 of 3 mensen daadwerkelijk online. Dit zou er ook op kunnen duiden dat het zonnige eiland voornamelijk door subjes wordt bevolkt, wat in mijn ogen een minpunt is. Zo streeft het eiland toch een beetje zijn doel voorbij.

Ik ben benieuwd wat de laatste week van deze periode ons nog gaat brengen. Wie weet trekt de handel nog wat aan of gebeurt er op sociaal vlak nog iets spannends. De tijd zal het leren!
Groeten uit Ibisha!

Post navigation