Waarom Ibisha Werkt, deel 3

Auteur: marcelbuter

In de afgelopen twee weken heb ik een poging gedaan een alternatief te bieden voor de sleur waar de handel binnen Miniconomy terecht in is gekomen. Een korte opsomming voor de mensen die het niet hebben gelezen: steden worden samengevoegd binnen de huidige landen zodat het aantal actieve handelaren per stad/land genoeg zal zijn om concurrentie te creëren en genoeg handel te verzorgen om meer monden te voeden. Wat ik in dit derde artikel wil bespreken is de test criteria, de basis waarop we uiteindelijk kunnen beslissen of de verandering goed is voor Miniconomy. Een goed voorbeeld is kooplimieten die na deze ronde verwijderd zullen worden, maar waarvan al langer bekend is dat ze hun doel nooit bereikt hebben met kooplimieten, waardoor het al veel eerder teruggedraaid diende te worden.

1. Voordelen voor verandering

Wat winnen we concreet met deze verandering? Waarom vind ik dat deze aanpassingen nodig zijn? Hieronder staat een lijst met mogelijke voordelen die aantonen waarom de veranderingen nodig zijn. Andere mensen kunnen hun eigen voordelen ook nog hierbij zetten natuurlijk voor henzelf.

– Extra handel voor derde lijns producten, wat variatie toevoegt aan de handel
– Concurrentie, wat leidt tot lagere prijzen en betere beschikbaarheid van producten voor alle spelers
– Betere balans in de handel, niet afhankelijk van waar je woont
– Meer contact met andere spelers omdat monopolie posities minder vaak voor zullen komen
– Meer interesse voor het beroep mayor omdat hij daadwerkelijk weer iets moet gaan doen
– Betere kansen voor nieuwe spelers
– Langere duur van investeringen dan alleen de eerste twee dagen

2. Test criteria
Hoe testen we of de voordelen hierboven beschreven ook daadwerkelijk bereikt worden? Hebben we specifieke test momenten nodig om dat te zien of zal het normale spel plus de data van de Federals het bewijs leveren dat dit idée wel of niet werkt?

– Is het percentage handel wat bestaat uit basis producten (ijzer, hout, steen) minder vergeleken met vorige rondes?
– Deze data zal misschien gecorrigeerd moeten worden voor extra investeringen in bijvoorbeeld winkel en magazijn grootte, en de totale verhogingen in export en veilingen.
– Zijn de gemiddelde prijzen lager dan in voorgaande rondes?
– Is er meer interesse voor de positie van Mayor?
– Voelt het alsof spelers langer blijven investeren voordat ze beginnen met geld oppotten?
– Percentage handel per week van echte handel vergeleken met handel uit export/veiling/toeristen

3. Acceptatie/Regressie criteria
Het is ook belangrijk dat de dingen die we niet willen aanpassen niet onbedoeld worden aangepast met deze verandering. Hieronder valt ook het kijken naar het effect op het spel in het algemeen.

– Is de interesse in nationale politiek onveranderd?
– Is de mogelijkheid om een baan zoals leraar, officer of rechter te krijgen onveranderd?
– Is de secundaire handel zoals transport of criminaliteit onveranderd?

Dus met alle bovenstaande dingen kunnen we uitzoeken wat we willen veranderen zodat de verandering alleen in positieve zin dingen aanpast. Met deze kennis kunnen we dan een goed implementatieplan schrijven dat het duidelijk maakt voor iedereen waaraan voldaan moet worden. Zo kan je ook makkelijk de situatie schetsen waar men over gaat tot rollback bijvoorbeeld.

Ik ben blij om op deze manier de kans te hebben gehad om dit plan te delen omdat ik veel (positieve) reacties heb gekregen op dit plan. Ik hoop dan ook dat mensen na het lezen van dit drieluik de motivatie krijgen om goed uitgewerkte plannen aan te bieden in bijvoorbeeld Miniconomy Ideas, omdat Miniconomy in het algemeen baat heeft bij plannen die goed uitgewerkt zijn en waar ook de mogelijke meerwaarde duidelijk wordt uitgelegd.

Post navigation