Zwollar nader bekeken

Auteur: Axedry

Vorige handelsperiode werd ik vierkant uitgelachen, ik had het gekke idee om Zwollar weer op de kaart te zetten. Om dit te realiseren werd de eerste Zwollarse handelsvereniging een feit en waren we wel tien man sterk. Grote namen uit de handelsindustrie zoals martijn5 hebben we bedankt voor het aanbod om te helpen. Een trouwe kern Zwollenaren moest het gaan doen.

De balans opmakend; Zwollar heeft een handelaar die zo’n beetje een monopolie op hout heeft, drie spelers in de top 25, en enkelen er onder. Vorige periode was The Eye de beste Zwollenaar met een 20ste plaats, dat moet deze periode wel verbeterd gaan worden. Daarna was er een 57ste en 58ste plaats voor respectievelijk jorref en IkbenBen19.

Deze handelsperiode was de eerste Cyberische MV in Zwollar gevestigd, en dit was direct een bank. Tevens is er een grote en succesvolle taxi MV in Zwollar gevestigd. Verwacht wordt dat er in de loop van de week nog eens twee tot drie extra MV’s bij komen.

Wat verder opvalt, is dat we toch wel een degelijke basis missen in Zwollar wat betreft grondstoffen. Hierbij is het gemis aan olie het grootst, daarna de lage ertsopbrengsten. Als we het goud zouden inwisselen voor olie, dan was Zwollar nog beter gaan draaien.

Ik ben ook zeer benieuwd naar de omzetstatistieken van Zwollar. Volgende editie gaan we wat dieper in op de houtmarkt, inclusief een interview met Zwollars grootste houtboer.

Post navigation