De waarheid achter…

Auteur: anoniem

Frederik Alvarez, velen kennen hem als een gehate handelaar die altijd dwars en koppig was. Maar vandaag, exclusief in The Miniconomist, wordt geschiedenis geschreven dankzij het hierop volgende interview. De eerder genoemde handelaar is in het geheim, op verzoek van mij, teruggekomen om een interview af te nemen. Onder begeleiding van Agenten van het Central Bureau of Investigation kwam hij dan ook bij een verlaten plek ergens in de Federatie. Ik wens u veel leesplezier met dit interview.

Goedendag Frederik Alvarez!
Goedendag, het is mij een waar genoegen om met u te mogen spreken Ru…..

Zeg die naam nou niet! Zullen we doorgaan met de eerste vraag?
Ja, dat lijkt mij een goed idee.

Kunt u mij vertellen hoe u ooit binnenkwam in de Federatie?
Maar natuurlijk kan ik dat vertellen. Op een vrij zomerse dag kwam mijn broer aangerend met een folder in zijn hand. Hij gaf deze folder en ik las: “Maak nu kans op rijkdom, macht en plezier. Kom naar het altijd zonnige Cyberië. Voor meer informatie: http://www.miniconomy.nl.” Ik surfte dus naar die website en men vroeg naar mijn paspoort en bestemming. Ondertussen had ik al wat meer informatie gelezen en las over het land Digitalië. Dat sprak mij wel aan, dus ik gaf mijn paspoort en zei: “Ik zou graag willen verhuizen naar Tripolire.”

Zo gezegd, zo gedaan dacht je zeker. Maar men kon mijn naam niet lezen en schreef op het paspoort: “Roepnaam: The Fat“. En toen begon het balletje te rollen, van de ene roepnaam naar de andere. Totdat ik Frederik Alvarez had als roepnaam.

Zozo, dus je wilt zeggen dat de douane niet goed zijn best heeft gedaan?
Natuurlijk wil ik dat niet zeggen, de douane was uitstekend. Maar tegenwoordig, sinds dat u lei…, oh dat mag ik natuurlijk niet zeggen, gaat het steeds slechter. Ze houden te veel tegen en controleren eigenlijk iets te streng tijdens het opstappen op de boot na de vulkaanuitbarsting.
Maar verder doet men prima werk.

Toch wel, gelukkig maar. Maar waarom ga je dan toch weg?
Ik heb geen vertrouwen meer in de ultieme machthebbers in deze Federatie. De Federale Overheid dus, ik vertrouw ze niet meer. Laatst grepen ze nog in, in de Cyberische Politiek. Dat is toch niet meer normaal? Daarnaast denk ik dat men te veel macht geeft aan de ervaren spelers, een groep vrienden. Onder andere de redactieclub van TMC vertrouw ik niet meer, wat daar allemaal wel niet in werd geroepen.
En uiteraard is het ultieme adviesorgaan van de Federale Overheid een groot vriendengroepje waar je, als je je anders gedraagt, nooit tussenkomt.
Enkel het pas ingevoerde Player Consult is een goede stap vooruit, maar ook daar heerst nog altijd de macht van een bepaalde groep. Er ontbreekt iets in de Federatie dat ik op dit moment nog niet goed kan benoemen.

Ah, nu snap ik het al wat beter. (Doe die wapens maar weg jongens, we kunnen prima praten zonder wapens op dit moment. Misschien heeft het dan toch nog zin om dit interview af te ronden) U zegt net dat de Federale Overheid ingreep in de Cyberische Politiek. Ik snap heel goed dat u dit niet prettig vond, maar dat was vooral in eigen belang toch? U vindt het eigenlijk nog heel fijn om in de Federatie te zijn, waarom telt uw eigen belang zo zwaar mee in uw eindoordeel?
Mijn vertrek heeft niks met eigen belang te maken. Het was gewoon de druppel die de emmer deed overlopen. En dan moet je dweilen. Ik ga dus eerst de dweil halen in Nederland en uiteraard ga ik daarna dweilen. Hoeveel water ik op moet dweilen weet ik nog niet, maar pas als dat gebeurd is kom ik eventueel terug.
Uiteraard vind ik het nog fijn om in de Federatie te zijn, maar dat neemt niet weg dat ik het land mag verlaten.

Ik kan zo de mannen de wapens weer laten richten, dus pas op uw woorden alstublieft. Volgende vraag: Heb je eigenlijk alles bereikt wat je wilde bereiken hier?
Nee, dat heb ik helaas niet. Ik wilde nog dolgraag koning worden van het eerste land waar ik woonde. Dit is niet gelukt, maar geen nood. De koning die men daar nu heeft is heel goed.
In Cyberië heb ik de hoogste positie die makkelijk mogelijk is gehaald. Ik ben President geweest dus dat zit wel snor. In Virtua ben ik onder een schuilnaam Chairman of the Board of Consuls geworden, de nieuwe politiek daar spreekt mij niet aan dus dat wil ik niet bereiken.
Op handelsvlak, ik ben ooit top 10 geworden. Dat vind ik goed genoeg. Men zegt wel dat ik niet kan handelen, maar ik zou eigenlijk, als ik echt wil, wel Captain of Industry kunnen worden. Daarnaast, ik had deze handelsperiode al de mogelijkheid om met twee schuilnamen top-25 te gaan worden. Onder de schuilnaam SahibI, waarmee ik op Ibisha scheppen en zagen deed stroomde het geld binnen. En de plastichandel in Cyberië was een ware goudmijn voor Frederik Alvarez, ikzelf dus.

Zozo, je kunt dus wel handelen. Waarom kreeg je dan vorige ronde een faillietverklaring?
Dat weet u vast wel zelf, daar wil ik geen woorden over vuil maken.

Oké, ik snap het. Het was nogal een lullige reden. Dan maar even het sociale aspect, je probeert allerlei sociale events te beginnen. Maar geen van allen komen echt van de grond. Hoe komt dat toch?
Ah, een leuke vraag. Nou, dit komt doordat de Federatie zelf niet op zit te wachten en ze proberen nog geen eens om je sociale event te begrijpen. Het zijn zulke prachtige ideeën, maar niemand wil je helpen. Laatst stuurde ik nog een concept idee van het ITradeShells spel naar de Federale Overheid en de Nationale Overheden. Enkel de Federale Overheid reageerde, daar was ik wel blij om. Maar dat de Nationale Overheden niks terugmailden, verbaasde mij enorm.
Een schande noem ik dat. Daarnaast, het organiseren van zo’n social event kost enorm veel tijd. Maar wat krijg je ervoor terug? Niks, nog geen eens, wat is het woord ook alweer. Ik weet het nog altijd niet.

Oké dan, ik snap het. Jammer dat je het woord niet kan vinden. Maar ik vind wel dat je respect verdient voor wat je hebt gedaan voor de Federatie. Bij deze geef ik je dan ook mijn Bugishi Vishron. Veel plezier ermee!
Oh, nu weet ik het woord weer. Ik zocht naar het woord respect. Ja, dat ontbreekt er in de Federatie. Respect.Heel veel handelaren zijn voetballiefhebbers. Maar geen van allen kent het sleutelwoord van de Federale Instantie Football Advices: Respect!
Ik hoop dan ook dat men eens een keer respect opbrengt voor een ander. Pas dan zal ik terugkomen.
Overigens, ik bedoel niet dat iedereen geen respect toont. Maar veel handelaren kijken alleen naar zichzelf.

Bedankt voor het interview, ik wens u een spoedige terugreis. Tot ziens.
Geen dank, ik wens u nog veel succes met uw tijd hier.

P.S. Indien u denkt te weten wie dit interview heeft afgenomen kunt u contact op nemen met het CBI. Deze organisatie zal nagaan of deze informatie klopt.

Post navigation