Leegloop simpel aan te pakken

Auteur: Naamloze

De Federatie heeft last van lage activiteit in de handel, voornamelijk Cyberiƫ en Virtua hebben last van een korten aan inwoners en handelaren. Politiek is daar al tijden inactief en van concurrentie is geen sprake, sommige steden in Virtua hebben het de eerste dagen zelfs helemaal zonder steenhandelaren gedaan. Al tijden lang wordt er gesproken over deze neergang, hierdoor is er ook een wildgroei aan organisaties die beweren dat zij de Federatie wel kunnen verbeteren om meer inwoners aan te trekken.

Je hebt al tijden MC Recruitment, een orgaan dat er dus voor moet zorgen dat met een paar polls, prijsvraagjes en een paar introductiefilmpjes denkt dat de schepen met migranten zo wel aan komen varen, maar sinds hun bestaan is er geen einde gekomen aan de neergang. Wat bij mij de vraag doet opkomen, worden deze mensen ook betaald? Of de opkomst van Ibisha door The Socialist waar marcelbuter nog zulke leuke ‘werkende’ artikelen vorige periode over schreef. Nu is Ibisha alweer half leeg en leeft het op alter-ego’s terwijl het tegelijk een grote slag voor Virtua betekende dat iedereen een periode in Ibisha woonde. Bedankt voor het vertalen, maar zo’n Spaans land werkt toch niet met een zwak Virtua. Of het ergste orgaan van de Federatie, Player Consult Public, het Cyberische orgaan van Troel dat in principe alleen over het welzijn van Cyberische politici gaat. Ik zou het eerder een vakbond van de Cyberische politiek noemen.

Nee, dat werkt blijkbaar allemaal niet. Als pragmatische Digitaliaan praatte ik met neuroman over dit probleem, die vroeger, voor hij naar de Federatie kwam, in marketing werkte. Kijk, de Federatie heeft geen geld om te investeren in de rest van de wereld om hun naamsbekendheid te verhogen. Maar neuroman sprak over het ‘olievlek model’. Op het moment dat jij je kameraad over laat komen naar de Federatie, krijg je op het moment 50 ISH, iets waar niemand zijn hand nog voor omdraait in de Federatie. Net zoals pas de lonen omhoog zijn gegaan, dient dit ook zwaarder beloond te worden. Als voorbeeld:

Een inwoner krijgt drie PM-dagen als hij:
– een inwoner aantrekt;
– deze komt van een compleet nieuw adres in de wereld;
– deze is minimaal 10 uur actief in de Federatie.

Waarom deze manier wel werkt? Iedereen wil PM-dagen hebben, zeker jongere en buitenlandse inwoners die hun kennissen hier graag enthousiast vertellen wat de mogelijkheden van de Federatie zijn. PM-dagen werkt in dit geval ook beter dan geld omdat niemand zou moeten winnen omdat hij veel vrienden gelokt heeft. En kennissen die blijven hangen vertellen daar weer hun kennissen over. Dus wil men (inclusief Wouter) de inactiviteit echt aanpakken, denk dan op de nuchtere Digitaliaanse manier en kap met onzinnige clubjes en zorg dat dit marketing denken wordt doorgevoerd.

Post navigation