Miniconomy, handelsspel of ‘crimigame’?

Auteur: Chiara Alvarez

Of het wat met de Live Newsfeed te maken heeft of niet, sinds een aantal dagen word ik bestormd met aanvragen vanuit de hele Federatie. Aanvragen waar helemaal niemand wat aan heeft. Concurrentie wordt binnen een handelsspel als Miniconomy gezien als spelbederf. Vele handelaren en politici komen daarom naar mij toe om de concurrentie een hak te zetten. Ik ben op zijn minst gezegd een beetje verontwaardigd over de wijze waarop mensen mij benaderen. Ik zal een gesprek simuleren:

@Chiara Alvarez: hoi hallo
@……………………: hoi
@Chiara Alvarez: Kun je ……. voor mij failliet knallen?
@……………………: Waar woont hij? Wat handelt hij? Weet je hoeveel geld hij heeft?
@Chiara Alvarez: Woont in RV
@Chiara Alvarez: Handelt ijzer
@Chiara Alvarez: en nee daar heb ik geen idee van.

Op basis van deze informatie wil ik een berekening maken wat hij mij zou kunnen kosten. Daarop maak ik een schatting van het vermogen van het slachtoffer. Deze berekening maak ik op basis van enkele gegevens zoals: Gemiddelde pakkans, Hoogte van de mogelijke boete, gemiddelde verwonding, ziekenhuis ja/nee, bom nodig ja/nee. Zeg dat het slachtoffer van het Cyberische ras is, er dus een ziekenhuis is, maar niet uitlogt in zijn huis en zijn vermogen geschat wordt op 10k (10.000 ISH, red.). Dan ga ik terug naar de aanvrager.

@……………………: Het gaat je ongeveer 12k kosten vriend, en er is geen garantie dat hij daarna failliet is. Met 20k heb je die garantie wel.
@Chiara Alvarez: Bluh, zoveel??????????
@Chiara Alvarez: Dan laat maar……… L
@……………………: Wat had je in gedachte dan?
@Chiara Alvarez: Ik denk 1 tot 2k is hij wel failliet….
@……………………: Nou weinig kans als de boete al 1000 ISH is hè.
@Chiara Alvarez: Hmm, oke, ik kom er nog wel op terug….

Waarop ik nooit meer wat verneem van de aanvrager. Dus lezers van deze krant, wil je je concurrentie vermoorden, trek er dan een grote zak met geld voor uit, blijf anders thuis. En ga het echte handelen nou eens onder de knie krijgen. Ben je geïnteresseerd in je klanten en vraag wat hij wil, wanneer hij het wil en wat hij bereid is te betalen. Een handelsspel zoals dit wordt niet beslist door criminelen zoals ik, maar door de bereidheid van jullie, ondernemers, om je te interesseren in je klant. Succes met handelen en als je niet van je concurrentie kan winnen, denk dan eerst aan je eigen ‘competenties’ in plaats van aan mij. Een Criminal Mastermind geeft zijn toppositie op voor die titel, dus behandel hem/haar er dan ook naar in plaats van nutteloze aanvragen te doen. Dank u!

Post navigation