Eurodam laat zich niet wrikken

Auteur: alokes

Al dagen voor aanvang van de handelsperiode voelde ik het bloed door de aderen stromen. Mayor van Eurodam, een heuse taak waarbij ik elke fout wou vermijden. Ik baseerde me op tips van meerdere inwoners die ik in periode 82 goed leerde kennen. Er tekende zelf iemand uit waar het centrum van Eurodam exact te vinden lag. Nadat ik mijn nachtslaap opgaf om de 2 straten in Eurodam aan te leggen, kwamen we tot 7 uur bij de start en kroop ik in bed.

De start verliep vlot, vlug rekende ik nog een aantal exims uit zodat ik snel al wat parken en parkeerplaats kon bouwen. In de avond had ik mijn eerste 1000 ISH belasting geïnd. Op schema, als ik de mijn mayor-collega’s mocht geloven.

De tweede dag kon ik al op mijn centen gaan letten. Ik had de beloofde subsidie van 500 ISH, die ging naar 11 spelers met een vermogen kleiner dan 750 ISH. Algemene subsidies hebben al vaker ter discussie gestaan, maar ik blijf er een voorstander van. Op deze dag diende ik officieel de parameters in die het budget van Eurodam bepalen gedurende de volgende twee weken.
Naar de eerste budgetronde van de minister van Financiën, bonanza, werd dan ook reikhalzend uitgekeken. Eurodam, de best draaiende stad – met alle respect voor de andere Cyberische steden maar dat is echt het geval deze handelsperiode– kreeg pas het derde budget van Cyberië door de standaardparameters.

De dag nadien voelde nog geen enkele Eurodammer het verschil. Toch moest ik een rem zetten op mijn uitgaven, wat helaas wilde zeggen snoeien in de exims die ik plaatste. Ik voelde mee met elke burger die me kwam vragen om exims. Toch twee dagen hebben de handelaars van Eurodam het hoofd niet doen zakken en blijven voorthandelen. Hopelijk brengt de komende budgetronde met de eigen parameters soelaas voor elke Eurodamse trots, zodat we de eximproblemen van de voorbije twee dagen kunnen vergeten. Dit gebeurt hopelijk nog alvorens deze editie zijn ronde doet.

Post navigation