Joker voor nieuwe Virtuanen

Auteur: Tuned

Virtua – Het is duidelijk geworden dat de Virtuaanse overheid de kaart trekt van de nieuwe spelers deze handelsperiode. Door een ander beleid te voeren hopen ze meer nieuwe spelers te betrekken in het alledaagse leven in Virtua. Dat is ook duidelijk als men de huidige samenstelling van deze overheid bekijkt, bestaande uit president Tuned en drie consuls, waarvan twee nieuw zijn in de Virtuaanse politieke wereld: (Brendan) en Andrakon. Weliswaar twee onbekenden namen voor niet-Virtuanen, maar doordat deze de functie aangereikt kregen, zijn ze zeker enorm actief gaan deelnemen aan het politieke leven in Virtua.

Dit heeft de Virtuanen op het idee gezet om nieuwe inwoners meer te betrekken in het sociale kader van de Federatie. Zo plant men om volgende handelsperiode bodyguard en priest niet meer een job te maken die enkel verkrijgbaar zijn na het succesvol afleggen van een examen, maar wilt men dit examen vervangen door een simpele ‘druk-op-de-knop’ van de regering, waardoor de overheid zelve de burger aanneemt. Immers geloven de Virtuanen erin dat deze twee titels niet zo moeilijk zijn om uit te voeren, mits wat duidelijkheid in de vorm van een handleiding. En zo dan weer een extra uitdeelbaar beroep mogelijk maakt voor nieuwe burgers.

Ook door het uitdelen van subsidies voor ‘new Virtuans’ probeert men deze aan zich te binden en meer kansen te gunnen in de Federatie. En het duidelijker maken van de clubs door een groot bord ‘Virtuan Government’ te plaatsen aan de gevel is een deel van het nieuwe beleid. Het is raden naar wat de Virtuanen nog in petto hebben.