30 december, wel degelijk symbool van gelijkheid?

Auteur: anoniem

HOMO SACRA RES HOMINI! (De mens is een heilige zaak voor zijn medemens)
30 December, de nieuwe nationale dag in Digitalië was de dag dat de mastercriminals Koningin Chiara Alvarez en ondertussen prins sugarfree de macht grepen. Na meer dan 75 schoten pas viel Neuroman af de troon die direct bekleed werd door Koningin Chiara Alvarez en Prins sugarfree. Nu, of deze 30ste december wel in geheel Digitalië met open armen wordt ontvangen, is helemaal niet zeker.

25 dagen voor 30 december, 5 december dus, was voor een ander aantal Digitalianen een hoogdag. Het onofficiële Keizerlijke Digitalië werd op die dag gesticht door de El Pesonaar Pimgezel1. Een burgeroorlog, die woedde na de dood van Koning Neuroman II, werd de kop ingedrukt door de Digitaliaanse elite. El Peso werd zo goed als één voor één neergemaaid. Toch bereikte Keizerlijk Digitalië zijn doel via een Virtuaan waarmee ze onderhandelden en zo kon het zijn macht weer overnemen van Koninklijk Digitalië.

De overname, als die er al zogezegd was, was dus gewoonweg een andere koning aanstellen naar hun visiezicht. Neuroman III zetelde dus met angst op zijn kroon en vandaar ook dat er meer dan 75 schoten nodig waren om heel zijn kogelvrije vestenberg kapot te schieten. Koninklijk Digitalië neemt dus geheel Digitalië weer over waarbij Digitalië in theorie weer verenigd is.

Chiara Alvarez, een geharde criminele zal met de harde vuist het land regeren. Na de woelige tijden die in Digitalië plaatsvonden door alle aanslagen, is het tijd om haar scherpe en ijzeren sluwe blik te werpen naar andere landen. Virtua en Cyberië en natuurlijk niet te vergeten Ibisha zouden beter aangevallen worden dan haar eigen stad El Peso, waar de helft van de inwoners zijn uitgemoord als wraakactie voor 5 december en de zogezegde burgeroorlog. The Imperialist, Djglekke en vele anderen gingen tegen de grond, de één wat makkelijker dan de andere. De angst zal de hartstochtelijke El Pesonaars nog wel even rustig houden, maar wat als Digitalië oorlogen uitvecht tegen een vijandelijk land? Dan is het oude “Koninklijke Digitalië” of gewoonweg Monapoli rap omver te schieten als alle criminelen zich in het buitenland bevinden.

Er komt geen oorlog, weet je dat zeker? Een goede strateeg en zeker vastberaden criminelen gehersenspoeld door nieuwe macht en aangespoord door de vader der Vaderlands: Naamloze, zou Virtua en Cyberië hun oorlogje laten uitvoeren en dan ze beiden laten afzwakken. Dan komen zij, de Digitalianen, alles nemen van de zwakke die al door oorlog verblind zijn. Dat kan niet, Virtua en Cyberië huren Digitalianen voor hun oorlog? Wel, dan kiezen ze één kant, meestal de kant die hun het best betaalt en vallen ze de andere kant aan. Probleem: Digitalië onbeveiligd achtergelaten. Nu, je zou kunnen zeggen: alle El Pesonaars zullen toch wel vechten in Virtua of Cyberië? Direct het gevaar van het grondgebied af, maar als ze nou even lekker thee drinken en niet ten oorlog trekken, kun je ze niet even verplichten om ten strijde te trekken.

Wat zeg je? Dreigen met aanslagen? Dan pas creëer je een opstand en is het gevaarlijk voor Chiara Alvarez! Opstand in de kop drukken? Sorry, maar dan moet je al je criminelen uit het buitenland halen en is de oorlog die je beloofd had weg. Plus, dat de opstandelingen dan alleen woedender worden. Quieta non movere (wat rustig is, niet storen) Je ziet, El Peso kun je niet meer langer zomaar onderdrukken.

Waarom zich laten misleiden door de dag 30 december, als een gehele stad weer onderdrukt en beperkt word in zijn handel?
Waarom dan een opstand? Kunnen die mensen uit El Peso gewoon niet strijden voor Digitalië in z’n geheel en handelen? Dat kunnen ze, maar waar zijn hun vrijheid, vrije mening en vooral hun mensenrechten? Terwijl ze actie voeren, laat de regering aan de rest van de Federatie met een blijde boodschap weten dat iedereen voor 30 december is, dat iedereen voor Chiara is, dat iedereen van dit dictatoriaal en primitief land schoon buigt voor de eeuwige macht: De Elite . Is het dan niet doodnormaal, dat ze weer hun mensvriendelijke koning willen? Dat ze een andere manier zoeken om hun wensen te tonen aan de rest van de Federatie? Dat ze rebellen worden en dat ze zich laten leiden door vrije vogels als The Imperialist, Pimgezel1, Djglekke enbolletripolire? Digitalië is dus vrijwel zeker een land waar mensen gekwetst, onderdrukt en bestolen worden op vrijheid, gerechtigheid en vrije mening!

Nu, je kunt zeggen, de koning is toch de ware baas? Daarvoor hebben de Duitsers een goed krachtig woord, namelijk: NEIN! De elite, beslist indirect of de koning lang of kort koning zal zijn. Kortom, wanneer deze zijn tijd gekomen is. De Koning is dus een schoothondje van De Elite, als deze dan toch niet gehoorzaamt, is zijn tijd gekomen. Als er nu een goede koning aan de macht komt? Dat kan gebeuren, maar mooie liedjes duren niet lang. Kijk maar: Koning neuroman. Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent (Een scherpzinnig iemand hebben wij nodig, die moet uitpluizen wat zijn medeburgers denken) en ja voor de El Pesonaars was dat Pimgezel1.

Maar dat men hun mening en wil afpakt? De elite is dus vrijwel zeker de enige schuldige aan een Nazi-staat waarbij iedereen ieder bevel moet slikken, iedere wet en iedere nepkoning moet aanzien als: waarheid. Nazi-staat? Jaja, want ieder die abnormale trekjes vertoont wordt direct beschoten, bestolen en weggepest uit Miniconomy. En dan nog blijde boodschappen versturen dat ieder van het land dedoor De Elite bestuurde Koningin Chiara Alvarez goed gezind is? Maar dat juist dat de rest van de landen de leugens van de nieuwe regering aanneemt als waarheid, is niet te dulden!

De vraag is dus zeker voor alle Virtuaanse, Cyberische en ja, zelf Ibishiaanse politici: is 30 december wel een dag te kenmerken als vrijheid, gerechtigheid en bevrijding van Digitalië? Is het juist om deze, machtsgeile corrupte dictators geld te geven, om zo zelf een oorlog te kunnen uitvoeren, met andere even beschaafde landen als u zelf? Laat u monsters los op broeders die uiteindelijk niks gedaan hebben? Laat u allen mensen kwetsen en vooral, laat u mensen dit spel verlaten omdat juist U, uw macht wilt laten zien tegenover de net zo machtsgeile Middeleeuwers uit Digitalië, De Elite?Verlaag je zelf niet, en staak de onderhandelingen met Digitalië en start de onderhandelingen met jullie nep vijanden: Cyberië of Virtua!

Is 30 december wel een dag te kenmerken als vrijheid, gerechtigheid en bevrijding van Digitalië? Is het eerlijk dat bewoners van El Peso hun visies, meningen en persoonlijkheden mogen uiten?
DENK ER DUS DAAR MAAR EENS GOED OVER NA OF WEL IEDER VAN DE FEDERATIE EEN GELIJKE IS!