Wie? Oh ikke!

Auteur: Julia Robinson

Het was me weer eens een editie, ik maakte bekend dat Podje de prijs had gewonnen. En iedereen weet ondertussen dat mijn naam een schuilnaam is voor Frederik Alvarez. Dus dat hoef ik ook niet meer bekend te maken in deze column. De titel van deze column zal dan ook verkocht worden aan een museum in Roebelarendsveen en de nieuwe titel wordt: “Robijn wast een beetje, maar kost veel” en zal voortaan gaan over het onrecht in deze Federatie.

Beginnen daarover zal ik nu niet doen. Nee, ik schrijf een nieuwe vraag uit. Ik vind mijn keuze voor een columntitel niet zo goed. Dus vraag ik aan mijn lezers, u dus, een titel in te sturen naar The Miniconomist. De winnaar krijgt eeuwige roem doordat ik die titel zal gaan gebruiken voor mijn column. Wie wilt dat nou niet?

Precies iedereen wilt dat, dus maak er wat bijzonders van zodat je opvalt. Nu ga ik maar beginnen aan deze column. Ik zou het graag willen hebben over een verandering, mede dankzij ikbenBen19, u weet wel, die man die zo gek was om nieuwe handelaren te gaan verbieden in de politiek te gaan meteen, ben ik op het volgende idee gekomen.

Een handelaar moet minimaal 5 handelsperiodes mee hebben gehandeld voordat deze handelaar in de politiek mag. En op deze manier kun je meerdere van zulk soort limieten stellen. Uiteraard blijft er een voordeel van het V.I.P. Verblijf in onze Federatie want daardoor wordt het minimum verkort.

Hierdoor zullen schuilnamen minder worden gebruikt omdat ze eerst moeten wachten totdat ze iets kunnen. Ik denk dan ook dat dit voor mijzelf een harde klap zal zijn, maar voor heel onze Federatie zal het een opluchting zijn. Uiteraard moet de Federale Overheid hiermee akkoord gaan, en moet het helemaal worden uitgewerkt.

Ook statussen als Criminal Mastermind en Super Captain of Industry kunnen hierdoor een extra voordeel krijgen, bijvoorbeeld als je het minimum voor een bedrijf oprichten zet op 7 handelsperiodes en men heeft daarvoor al Super Captain of Industry gehaald, vervalt dit minimum volledig.

Uiteraard komt er een voordeel voor de gevorderde spelers waardoor het minimum met 2 rondes wordt verlaagd, en voor een Captain of Industry gaan daar bovenop nog eens 3 rondes af. Voor de personen met een V.I.P. Verblijf zal het aan begin dus nog maar 4 handelsperiodes zijn. Bij de criminele kant, kun je zo een soort minimum zetten op het schieten.

Door deze wijziging in systemen zal het ook voor niet als V.I.P. verblijvende personen mogelijk zijn om een aantal acties te doen, maar ze moeten er een stuk langer op wachten en hebben dan bijvoorbeeld minder mogelijkheden. Hierdoor zal men toch eerder geneigd zijn om met een V.I.P. Verblijf hier te verblijven, omdat men daardoor net iets meer kans heeft en dergelijke en eerder kan zien wat hij of zij nog meer kan doen in onze Federatie.

Uiteraard moet zo een verandering wel goed bekeken worden, aangezien het toch de financiering is voor onze Federatie. Immers zonder verkoop van het V.I.P. Verblijf zal onze Federatie niet kunnen bestaan.

Laat maar weten wat u hiervan vindt, alles kunt u natuurlijk kwijt op het prikbord in het hoofdgebouw van deze krant. En kijk nou, terwijl ik aan het typen ben, verscheen het volgende papier al, zomaar uit het niets. Wat een techniek toch, wat houd ik toch van deze nieuwe versie van MOS. Alleen jammer dat de mobiele versie op zich laat wachten. Maar wie weet komt die binnenkort en kunnen we met zijn allen in de file gaan staan voor Eurodam of Cashington< terwijl we onze winkels via mobiel internet kunnen vullen en contacten kunnen onderhouden door middel van het allernieuwste systeem Mincen* genaamd, dat zou toch wel heel tof zijn hè.

Over tof gesproken, tof is een best tof woord, maar daar zal ik niet ver over doorgaan, anders staat tof straks vaker in deze toffe krant dan de naam van de tofste familie van onze Federatie, Alvarez, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Anders zou ik met het woord tof, het toffe record van het toffe woord Alvarez al weer op deze toffe dag verbreken. En dat kan natuurlijk niet, want dat is niet tof.

Straks gebeurt het toch nog, dus snel over naar het volgende toffe onderwerp en dat is de verkiezing van het tofste woord van het jaar.

Dat is geworden ‘sjet’. Dat behoeft geen uitleg denk ik, het is gewoon een mooi woord. Nee, niet een tof woord, want anders wordt het record van vaakst gebruikte woorden in een editie al weer meteen verbroken door zo een woord als tof en dat is toch niet leuk. Misschien is het allemaal maar onzin hoor dat ik hier aan het verkopen ben, maar dat doet er niet toe. Het gaat uiteindelijk toch om het moraal van het verhaal en dat is overduidelijk.

Men kan niet leven zonder communicatie en zonder communicatie kan men niet de winkels vullen, I-shells verdienen en dus leven. Dus is communicatie door middel van een systeem als Mincen* zeer belangrijk voor onze Federatie.

Dat snapte u ondertussen al, dus dit was de laatste: “Wie? Oh, ikke!”

* Mincen is de vertaling in het Miniconomiaans van het woord “Pingen”.