Concurrentie, wat moet je ermee?

Auteur: Vincitore

Op de 5e handelsdag werd de sfeer alweer grimmiger in het mooie land Cyberië, en met name in de omstreken van Eurodam. Daar waren twee handelaren, genaamd Justinote en Paul.stolk bezig met elkaars klanten af te pikken!
De één beschuldigt de andere nog harder van oneerlijk handelen, terwijl de prijzen blijven dalen. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat paul.stolk een wanhoopsdaad pleegde, omdat de omzetten tegenvielen. Vandaar dat de prijs van 11 ISH naar 8 ISH ging met één luttele klik op de muisknopjes! De uitspraak “Slaap er anders nog een nachtje over” was hier wel van toepassing. Misschien zouden de handelaren van koers veranderen en inzien dat dit misschien niet de beste oplossing was. Maar… op de 6e handelsdag was de prijs nog verder gezakt naar 7.88 ISH nu!
paul.stolk zag zich hiertoe genoodzaakt omdat andere handelaren onder de 8 ISH gingen zitten, terwijl Justinote vond dat paul.stolk diegene was die zelf verlaagde.
Maar wat willen ze hier nu mee bereiken? Elkaars klanten afpikken en zo hoger te komen in de omzetstatistieken op de donderdag of gewoon elkaar zitten te jennen omdat de handel niet lekker loopt?

Als de omzetstatistieken er zijn, zullen we gauw genoeg uitvinden wie er aan het korste eind trekt!