Diamanten

Auteur: Cogito

Het is onderzoekers van de Universiteit Roebelarendsveen eindelijk gelukt om diamanten te boren op Cyberische grond. Na 8 jaar van onderzoeken kunnen we enkele Cyberische kavels met ‘overwegend diamant’ aanduiden.

In Eurodam hebben onderzoekers van de Universiteit van Roebelarendsveen diamant kunnen boren uit circa 12 kavels. Het is nu voor het eerst dat ook wij, Cyberiërs, de grondstof kunnen delven in eigen land. De circa 12 kavels die vrijgesteld werden voor het publiek zullen volgens handeltopper Joep Eerlijk niet snel gekocht of gebruikt worden, omdat het een te dure investering door de lage hoeveelheid kavels. Ondanks dat koopt whooty toch een diamantkavel. Waarom? “Een diamantkavel? Daar heb ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan. De kavel had gewoon een hoge staat, dus kon ik lekker veel klei graven,” aldus whooty. Misschien zullen in de toekomst meer diamantkavels beschikbaar komen? Niemand weet het…
Het is waarschijnlijk een hele eer om aan de leiding van de enige Cyberische stad met diamanten te staan tijdens deze handelsperiode. Daarom trok ik naar Frankeur om hem enkele vraagjes te stellen.
Hallo!
Hey!
Ik heb hier een kort interview, ben je klaar?
Ik houd van kort!
Goed, laten we starten met het interview.
Je bent uiteraard op de hoogte van de diamanten in je stad, of niet?

Huh? Diamanten, waar?
In Eurodam! Rechtsboven de kaart, hier, een twaalftal kavels!
Verrek, je hebt gelijk! Ja, ik ben me ervan bewust (grijnst).
Wat ben je van plan met de diamanten?
Vooralsnog niets, het zijn maar enkele kavels en ik denk niet dat ze van een zeer grote meerwaarde hebben voor de stad.
Weet je hoe het komt?
Dat de diamanten aanwezig zijn bedoel je?
Ja.
Ik denk dat er door beter onderzoek steeds meer verschillende grondstoffen boven komen zodat een stad eigenlijk alle goederen bijna zelf kan produceren. Dat je dus niet eventueel niet meer naar een ander land moet varen om het product te halen.
Goed, wou je nog iets zeggen over de diamanten?
Ik hoop dat er natuurlijk een veld vol met diamanten word ontdekt, snel, zodat we een groot handelsnetwerk kunnen opzetten. Dat was het.
Oke, bedankt voor het interview!
Jij ook!

De diamantkavels bevinden zich op kavelnummers 261 – 482, 262 – 482, 262 – 483, 262 – 484, 262 – 485, 262 – 486, 261 – 486, 263 – 483, 263 – 484, 263 – 485, 262 – 486, 260 – 486, 215-555, 215-556 en anderen.