Criminele activiteiten

Auteur: unati

Ik liep door de straten van El Peso. Ik kwam wat vrienden tegen. Ze zeiden dat in Cyberië iemand helemaal afgezonderd op een kavel stond. De opbrengst was ook goed als je hem beroofde. Ik nam de eerste de beste boot naar Cyberië en wilde het slachtoffer beroven. Maar van de vijf keer dat ik hem probeerde te beroven lukte er geen een. Tot mijn verbazing was er geen boot terug naar El Peso, dus pakte ik de boot naar Virtua. Ik belandde in Nasdaqar, waar ik goudie op een kavel ver van de weg zag staan. De sirenes gilden als gillende keukenmeiden door de stad. Er was dus iemand voor mij dacht ik. Op het moment dat ik de dader afgevoerd zag worden zag ik mijn kans, niemand bij goudie en ik beroofde hem meteen en het lukte! Maar de volgende drie keren niet. Hoe kan het dat het niet lukt?

Als iemand op een kavel staat -50kavels van de straat af- zo afgezonderd, hoe is het dan mogelijk om gepakt te worden? Je zou zeggen dat de politie ongeveer twee minuten nodig had om ter plekke te zijn. Doordat er geen politie in de buurt is zou de kans van slagen rond de 80% moeten zijn. Maar als het dan maar één keer lukt van de vier keer, (25%) dan klopt dat niet. Hetzelfde geldt bij Joerik. Maar als je dit in in vergelijking zet tot de berovingen op paul.stolk die gewoon acht keer achter elkaar wordt beroofd en daarna tien keer wordt beschoten zonder dat de dader opgepakt was, dan klopt er niks van. Het schijnt dat de dader veel Criminal Points heeft. Speelt dat ook mee in het systeem? Ook had de dader aanslagskills. Dit telt misschien wel het zwaarst mee, maar dat leg ik zo uit. Maar dan zet je het verhaal er tegenover van sugarfree die Criminal Mastermind is, maar hij heeft 13 keer geprobeerd iemand te beroven, maar dat lukte niet.

Daarnaast schrok ik ook van deze melding: Player shot down most often: IkbenBen19 (29). Ik ging na wie de dader was, en het bleek dat de dader maar weinig werd opgepakt. Maar IkbenBen19 stond niet op een kavel ver van de straat af.
Troel vertelde mij dat zij één aanslagskill heeft. Het gebeurde alleen zelden dat ze twee keer achter elkaar kan schieten, ondanks het feit dat ze Criminal Mastermind is. Dus één aanslagskill is niet genoeg. Maar als je in stenen handelt (acht skills steen twee skills klei) dan houd je geen skills over voor aanslagen. Het is dus eigenlijk kiezen tussen een criminele periode of een handelperiode. En vele Digitalianen doen aan aanslagen, daarin maakt het niet uit of ze skills hebben, maar skills blijken dus noodzakelijk. Het gevolg kan zijn de iemand drie skills minder op het product steen doet zodat hij aanslagskills kan nemen en dan gaan de prijzen omhoog. Het heeft dus eigenlijk een negatieve invloed.

Maar het is natuurlijk niet slim om op een kavel ver weg uit te loggen (goudie, Joerik). Ik vond wel dan de officieren goed reageerde, al ben ik daar niet zo blij mee. De federals moeten dus goed kijken naar het systeem!!