Ibishaanse politie meer gevreesd dan Spaanse Guardia Civil

Auteur: The Socialist

De Spaanse Guardia Civil, wie kent ze niet? Officieel is het motto van de militaire politie in Spanje “Eer is mijn motto” (El honor es mi divisa), maar men zegt ook wel dat hun onofficiële motto “Eerst schieten, dan vragen stellen” is. In dat opzicht lijkt de politie van het altijd zonnige Ibisha op de Guardia Civil, maar dan erger.

Vorige handelsperiode werd doortrapte dief Trow aan de lopende band neergeschoten door de Ibishaanse politiemacht. Maar liefst 70 schoten werden op hem gelost in slechts drie dagen tijd, waarbij hij de dagen erna meerdere malen opnieuw werd beschoten door schietgrage agenten van El Cuerpo Nacional de Policía de Ibisha (De Nationale Ibishaanse Politie-eenheid). Gewoon, omdat het kon. In landen als Cyberië en Virtua zou dit ondenkbaar zijn, maar omdat President Craftsman voor het gemak Trow had uitgeroepen tot nationale vijand, kregen agenten juist een flinke loonsverhoging om hem te kunnen beschieten.

Hoe dit allemaal mogelijk is? Welnu, door de volgende wetten in het wetboek van Ibisha:
Artikel 1: Grondwet
Lid 5
Het uiten van anti-Ibishaanse sentimenten in Ibisha zal worden bestraft met een lijfstraf welke gelijkstaat aan geweerschoten, totdat bankroet volgt. Anti-Ibishaanse sentimenten houden onder andere in, maar zijn niet enkel: de roep voor het samenvoegen van Ibisha met een ander land in de Federatie, ongehoorzaamheid aan de President, ongehoorzaamheid aan het Leiderschap van Ibisha.

Uitleg: President Craftsman had Trow meerdere keren verzocht Ibisha te verlaten en het stelen te laten, maar laatstgenoemde weigerde dit consequent. Daardoor stond de President in z’n recht om opdracht te geven tot het uitdelen van een lijfstraf (zie ook artikel 2 lid 3, artikel 5 lid 1, en artikel 7 lid 3; de President [van Ibisha] heeft altijd gelijk).

Artikel 8: veiligheid
Lid 1
Om Ibisha te beschermen tegen buitenlandse invloeden en slechte personen, heeft de President het recht om tot acht Staatsoffers aan te nemen.
Lid 2
Staatsofficers hebben de plicht om de President en leden van het Leiderschap van Ibisha te beschermen. Het is tevens hun plicht om mensen te beboeten aan de hand van het wetboek van Ibisha en verorderingen, en om lijfstraffen uit te voeren aan de hand van deze wetten.

Uitleg: Zodra President Craftsman enkele officers had aangenomen en Trow tot staatsvijand had uitgeroepen, stond hij in zijn volste recht om laatstgenoemde te laten elimineren. Niet dat hij deze wettelijke basis nodig had, aangezien hij altijd gelijk heeft. Echter was er een fijne bijkomstigheid voor de officers in kwestie, namelijk het volgende lid van artikel 8:

Lid 4
Staatsofficers mogen staatsfondsen ontvangen, naast hun salaris, om henzelf voldoende uit te rusten [met wapens] indien er een noodzaak is om de President of zijn burgers te beschermen.

Uitleg: Trow was en is waarschijnlijk een gevaar voor de samenleving van Ibisha, voornamelijk omdat hij blijft stelen van nieuwe handelaren die zichzelf nog amper weten te beschermen. Deze wet maakt de politie van Ibisha echter ook extreem gevreesd; iederéén kan van het ene moment op het andere een vijand van de staat of de President worden, waardoor er in principe een oneindige stroom geld op gang komt om het korps te bewapenen om vervolgens ten strijde te trekken tegen deze persoon of personen.

Het onofficiële motto van de Spaanse evenknie van de Ibishaanse politie mag dan wel zijn “Eerst schieten, dan vragen stellen, de politie van Ibisha stelt niet eens vragen en schiet gewoon. Zo is er het voorbeeld van criminelen welke ver weg van de bewoonde wereld werden gelokt, om vervolgens in de bossen ten zuiden van Ibisha ter vermaak door het politiekorps neergeschoten te worden. Leuk voor de agenten en enkele omstanders, minder leuk voor bepaalde Cyberiërs en Digitalianen welke slecht te boek staan op het zonnige eiland.

Momenteel hebben de criminelen echter een adempauze. Niet acht maar slechts één agent heeft momenteel actieve dienst op Ibisha. Er zijn echter personen die graag zien dat de wapenhandel meer floreert, dus het is goed mogelijk dat er straks wederom een heleboel agenten weer op actief worden gesteld, waarna de gebruikelijke geldstroom weer op gang komt. Als dat gebeurt kunnen we er zeker van zijn dat de Ibishaanse politie weer spoedig schietoefeningen zal houden in de bossen van Ibisha, maar dan niet op bomen maar op echte mensen.