Zwaard van Damocles boven Eurodam

Auteur: bonanza

Mayor van Eurodam Frankeur dreigt in zwaar weer terecht te komen. Door zijn intensieve beleid om steenhandelaren vooruit te helpen en het aanleggen van nutteloze wegen, heeft hij de kavelstaat tot onder de 80 gebracht. Europese milieuactivisten hebben druk uitgeoefend op de Federals om meer aandacht aan het milieu te schenken. De Federals lijken gezwicht te zijn en dreigen 80.000 ISH van het Cyberische staatsbudget te nemen indien de kavelstaat niet voor zondagavond boven de 100 staat. Cyberië staat in rep en roer.

Voor- en tegenstanders kwamen onmiddellijk samen in het Achterkamertje om hun visie uiteen te zetten. Sommigen vonden dat Cyberië maar voor alles moest opdraaien omdat iedereen mee profiteert van de economische vooruitgang in die stad. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het Kabinet en het Parlement daarin zullen meegaan, aangezien andere mayors ook al aangaven hun kavelstaat te zullen verwaarlozen als Cyberië toch telkens bijspringt wanneer het mis gaat.

De andere extremen stelden dan weer dat het Kabinet niets moest doen en de boete volledig diende door te rekenen aan Eurodam. Dat dit een zeer ernstige invloed zou hebben op de volledige Cyberiche economie lijkt geen twijfel te zijn.

Als President heb ik besloten zo snel mogelijk in te grijpen. In samenspraak met Minister van Financiën Gapstrae werd een voorstel ingediend om diamanten aan te kopen en deze kosten aan Eurodam te gaan doorrekenen. Parlementslid Podje had een mooie kostenberekening gemaakt en de eerste contacten met Ibisha leken veelbelovend. Echter liet een Ibishiaanse woordvoerder ons weten dat de President, Craftsman, hier niets van wilde weten omdat hij een haven ten alle kosten wilde vermijden. Gesprekken om te proberen hem om te praten, zouden naar verluid volgen.

Het denkspoor Digitalië komt weer in beeld, maar het is nog wachten voor verdere beslissingen tot het Parlement een keuze heeft gemaakt. Het lijkt er immers op dat een meerderheid tegen het voorstel van de MvF zal stemmen, omdat ze vinden dat Eurodam een hogere boete moet betalen.

Het is nog onduidelijk welke keuze gemaakt zal worden (zal Cyberië Eurodam helpen of staat de stad er alleen voor) en hoeveel Eurodam uiteindelijk op tafel zal moeten leggen voor het desastreuze beleid (rond de 40.000 ISH of minstens het dubbele).

Volg de ontwikkelingen in het Parlement en in het Achterkamertje!