Milieu, Farmerrari’s en Tractors

Auteur: cami

Dat het Eurodamse Milieu het onderwerp van gesprek was, zal niemand ontgaan zijn. De door de milieuactivisten aangemoedigde boete zette mayor Frankeur aan tot een race tegen de klok om deze weer op peil te krijgen. Dat de mayor het milieu weer gered heeft, is een prestatie op zich. De mayor zal vast zijn collega in Kronenburg dankbaar zijn, evenals de actieve groothandelaren in Eurodam welke stuk voor stuk hun bijdrage hebben geleverd.

Klokslag 18.00 CET werd er dan ook een behoorlijk feestje gevierd in de straten van Eurodam. Vooral de scheppenverkopers en stenenbakkersgilde waren duidelijk te horen in de feestvreugde. Hier en daar was er zelfs te horen dat de aanval op het milieu gelijk weer zou beginnen gezien de magazijnen leeg waren en de grondstoffen broodnodig aangevuld moesten worden. Er was dan ook gelijk een run ontstaan op scheppen, hout en ovens waarbij de leveranciers de vraag nauwelijks konden bijhouden. Dat dit niet de bedoeling was van de activisten werd ergens stilletjes nog eens waarschuwend verteld, maar veel gehoor kregen deze mensen er niet meer op en dus vertrokken zij in alle stilte.

Zo nu en dan werd er nog wel eens lichtjes aangewakkerd wie de verantwoordelijke was, waarschijnlijk een van de laatste pogingen om de aandacht op zich te vestigen. Vooral de stenenbakkersgilde werd meerdere malen genoemd, maar reacties bleven uit. Immers wat was er nog te klagen, het milieu was gered.

Enige dagen later verscheen er opeens een aangifte bij het Hoofdbureau, er zou iemand met zijn vingers aan de Farmerrari van whooty hebben gezeten. Deze zou zijn voorzien van een matzwarte graffiti en tractorbanden. Uit verschillende bronnen heb ik vernomen dat er zelfs een Farmer-arie-logo op gezet was. In de aangifte staat een vage beschrijving vermeld van de mogelijke dader. De eerste natuurlijke reactie van whooty was dat IkbenBen19 het geweest was. whooty is immers al dagenlang in een tweestrijd met IkbenBen19 verwikkeld wie er nu de mooiste en snelste Farmerrari heeft. Enkele andere medebewoners sluiten echter niet uit dat dit een vergeldingsactie van milieuactivisten zou kunnen zijn, gezien het feit dat zij whooty nog altijd aansprakelijk houden voor de milieuproblemen en er al helemaal niet blij mee zijn dat er voor hem een racebaan aangelegd zou worden.

Ergens in Eurodam is ook een post gevonden van de dader dat met deze Farmer-arie whooty het milieu goed zou kunnen onderhouden. Overigens liet whooty verder weinig merken van wat er gebeurd is en heeft de tractor gelijk naar de Farmerrari-specialist gebracht om deze weer in oude staat te herstellen, iets wat uren heeft geduurd.

Op het moment van schrijven is de flora en fauna in Eurodam weer zoals die altijd is geweest en rijdt whooty in een volledig herstelde Farmerrari door de straten van Eurodam, wachtend op de mayor die voor hem een racebaan zou aanleggen.

Of hiermee alle problemen de wereld uit zijn en de milieuactivisten er vrolijk van worden is nog even afwachten.