Standpunten CBA

Auteur: Niet Gaar

Deze ronde werd een nieuwe politieke partij opgericht. Het heet “Cyberië Boven Alles’’. In dit artikel komen jullie alles te weten over onze standpunten.

Veiligheid
Wij zijn van mening dat veiligheid op 1 hoort te staan. Zonder veiligheid zal geen enkele handelaar zich veilig en vrij voelen in Cyberië. Aangezien VO4 is aangenomen, betekent het dat aanslagen interessanter worden voor criminelen. Wij vinden dat de boetes veel hoger horen te liggen dan in deze aangenomen VO. Ook willen wij meer Officers in Cyberië. Dit willen wij regelen door meer mensen die een diploma willen halen. Bodyguards vinden wij een minder belangrijke kwestie. Wij vinden dat alleen iemand uit het Parlement die ernstig bedreigd wordt, deze toegewezen kan krijgen. Gelukkig heeft het Kabinet goed gereageerd en het wetsvoorstel (over de boetes, red.) opnieuw gewijzigd.

Onderwijs
Onderwijs is aan het verbeteren in Cyberië. Wij willen meer officers, dus zullen ook meer mensen een diploma moeten halen. Veel mensen zien dit niet zitten. Kleinere handelaren kunnen het vaak niet betalen. Dit komt omdat een officers cursus al 600 ISH kost. Het Kabinet is op de goede weg omdat zij 300 ISH vergoeden. Verschillende mensen willen dat dit helemaal vergoed wordt. Dit is niet mogelijk omdat de IL zegt dat maximaal 500 ISH vergoed mag worden. Wij willen dus ook investeren in teachers zodat ook dat vak aantrekkelijker wordt. Als er meer scholen komen, zal de prijs ook omlaag gaan. Dan wordt het voor de kleinere handelaar aantrekkelijk omdat de prijs lager ligt. Als de overheid dan ook nog wat vergoed, is het ook voor de kleinere handelaar interessant om dit diploma te halen. En als er meer animo is voor diploma’s, is het voor de schooldirecteur ook leuk om een centje mee te verdienen.

Economisch
Wij willen een betere regeling voor massa-subsidie. Veel geld gaat eraan verloren als iedereen subsidie ontvangt. Iemand die één keer is ingelogt krijg geen massa-subsidie. Desnoods wordt dit afgeschaft en komt er een nationale-subsidie regeling voor mensen die actief (5 uur of langer ingelogd) meehandelen.

Milieu
De kavelstaat mag nooit te laag komen, zoals vorige ronde bij Eurodam is gebeurd. Hierin moeten we streng tegen optreden. Als een mayor teveel straten maakt, moet hij gewaarschuwd worden voor de consequenties als de kavelstaat te laag komt te staan.

Activiteit
Wij vinden dat er streng moet worden gecontroleerd of een Parlementslid actief genoeg is of gaat zijn in de handelsperiode. Hierin moeten we nog naar een goede regel zoeken om dit te controleren, maar we zijn er mee bezig. Maar we zijn van mening dat we daarin ook verantwoordelijkheid bij de partijen/partijleiders moeten leggen.

Internationaal
Wij vinden ook dat internationale contacten erg belangrijk zijn. Op dit moment gaat dat prima en dat willen wij graag zo houden. Als de President heeft samengezeten met zijn collega’s, willen wij dat hij daarover verslag uitbrengt aan alle Parlementsleden.

Hopelijk heeft dit jullie overgehaald om te stemmen.