The Council has spoken

Auteur: whooty

Door de vele ontslagen in het Parlement deze handelsperiode, besloot de Council of Veterans, of CoV, er wat van te gaan zeggen. Ze waren het namelijk helemaal zat elke keer te discussiëren over het kiesrecht van de ontslagen Parlementariërs. Ze besloten dus om met een advies naar buiten te komen om dit soort situaties te voorkomen en henzelf wat werk te besparen.

Laten we eerst het advies eens bekijken. “Hierbij wordt wel het Parlement verzocht om zo snel mogelijk een systeem te implementeren waarbij Parlementsleden zelf moeten aangeven daadwerkelijk een plek in het Parlement in te nemen.” aldus CoV-voorzitter The Eye.

Het CoV wil dus dat Parlementariërs voor het zetelen in het Parlement aangeven of ze dit daadwerkelijk willen. Wat is er vreemd aan dit advies? Punt 1: Geeft een persoon dit niet al aan als hij zichzelf op de kieslijst laat zetten? En Punt 2: waarom zouden we nog meer kleine regeltjes invoeren in het toch al zo ongelooflijk bureaucratische systeem dat Cyberië rijk is? En waarom zou nota bene het CoV deze regel opdragen aan de regering? Dat er niet goed en lang nagedacht is over het advies blijkt al snel. Na verschillende reacties van spelers komen er steeds meer problemen aan de oppervlakte met dit advies.

Zo zou een partij dus gewoon een kieslijst kunnen samenstellen van een aantal grote handelaren, die erg populair zijn en vervolgens de verkiezingen winnen, om vervolgens doodleuk te zeggen: “Nee ik ga niet in het Parlement zetelen.” Zo maak je de inhoud van campagnes overbodig en draait het alleen nog maar om namen. Ook is dit gewoon een stukje verantwoordelijkheid van partijen en politici die zich op de kieslijst laten plaatsen. Als partij moet je gewoon zorgen dat je er van op aan kan dat mensen op de kieslijst actief blijven.