Rood

Auteur: Cogito

Tijdens de voorlaatste week van ronde 88 werd er een cheaterstatus uitgedeeld, staakten vele mensen en vertrokken er ook veel. Hier heb je een overzicht van de gebeurtenissen van die voorlaatste week.

Eurodam, die week
Equites (de geldadel), een elitehandelsgroep uit Eurodam, handelde vernietigend. Bossebol wandelde snel in een lange jas door de straten van Eurodam, recht naar de winkel van cami. Een grote kartonnen telefoon stond buiten aan de winkel. Hij ging binnen in de winkel waar justinote ook was. De beide heren waren aan het keuvelen over hun marketing. Enkelen hadden een torenhoog marketingniveau, zeker vergeleken met de andere Eurodamse handelaren. Je zag de winkels van Equitessers al van ver in de winkelstraat. Ze hadden er eigenlijk een wedstrijdje van gemaakt, gewoon voor de fun. “Mijn bestelling alsjeblieft.” “Jazeker. Hier zijn je 30 telefoons. Veel plezier ermee.” Toen bleef Bossebol nog wat keuvelen met justinote, terwijl cami even de winkel verliet om scheppen te kopen bij DJStroika, ook een Equites. Want de handelswijze van Equites was om de handel zoveel mogelijk bij henzelf te houden. Zo maakten zij meer omzet en de anderen minder. Effectief, maar niet goed voor het CBI.

Deze handelswijze en het marketingkanon waren al twee van hun fouten. Ook de steenprijs die justinote extreem laag had gezet, was een blunder voor hem. Nu de rest nog.

Op deze handelswijze, met als hoofdreden het marketingkanon, reageerde het CBI furieus. In totaal 68.000 ISH aan boetes zijn uitgedeeld aan Eurodammers, hoofdzakelijk Equitessers. De handelaren, met én zonder boete, waren hier niet bepaald tevreden mee. Enkelen begrepen het, lieten de woede van de kwaden afkoelen en legden uit waarom het terecht was. Een van deze mensen was natuurlijk Remcowouter, met zijn prachtige uitleg in de vorige editie van de The Miniconomist. Maar als we terugkeren naar de furies (alhoewel ik me afvraag of er ook vrouwen bij waren) kunnen we even gaan kijken naar de club ‘CBI Public’, in Eurodam. Een groot gebouw waar CBI-agenten zitten als ze niet op missie zijn. Maar nu zitten er niet alleen agenten en het gebruikelijke kleine aantal bezoekers, ook een heleboel handelaren die staken. cami, DJStroika, Bossebol, ze zaten er allemaal. De handelaren hadden grote spandoeken met ‘WEG MET CBI EN FEDS’ erop gedrukt vast. Ze waren gestaakt met handelen. Niets meer. Ze hadden zich helemaal met hun rug naar het CBI en de Federals gekeerd. Ze waren niet tevreden. Sommigen waren zelfs zo teleurgesteld over de Federals, het CBI en hoe het spel nu is, dat ze vertrokken. Troel, sugarfree, whooty, het zijn maar enkele voorbeelden. Spijtig genoeg veel te veel.

Justinote ging het verste van allemaal. Hij richtte enkele MV’s op. Doodnormaal voor een beetje handelaar. Maar de ambtenaren keken toch even raar op toen ze de logs op hun computer bekeken en besloten even de Federals te bellen. “Federal Sucks MV, CBI sucks MV, Fec Sucks MV, The Eye Sucks MV, Equites RULES MV en Eurodam RULES MV” waren hoogstwaarschijnlijk niet gemaakt om mee te handelen, maar gewoon voor de naam. De MV’s werden snel failliet verklaard. De vermelding van The Eye lijkt misschien wel raar, maar The Eye, ex-CoV-voorzitter, heeft hier een perfecte verklaring voor: “Hij was kwaad op me omdat hij dacht dat ik achter alles zat. Ik reageerde op de chat dat hij een prutser is en dat hij het zo lelijk doet op anderen terwijl hij het zelf allemaal doet.” Ondanks het verzoek van The Eye om The Eye Sucks MV te verwijderen, kon Wouter dit niet waarmaken.

Toen Rockenfeller aan het CBI vroeg om de erg lage steenprijs van justinote te onderzoeken, reageerde justinote furieus: “Als ik HIER een boete voor krijg zijn alle CBI’ers frikandellen.” Dit was de laatste druppel. Federal Coordinator The Minic reageerde hierop met een de-activatie en een cheaterstatus. Justinote had nu geen rechten meer, enkel een kaart met een rood poppetje op en z’n kleren als bezit en mocht zelfs niet meer naar de Federatie. Echter vertrok hij niet naar Nederland of België.

De vertrokkenen bleven weg en de met handel gestopten gingen nog steeds niet aan het werk (op DJStroika na), maar veel meer commotie werd er niet meer gevoerd. Om met Remcowouters termen af te sluiten: de lente is voorbij.

Edit: Uitzonderlijk is justinote deze ronde al weer advanced. Justinote zelf was niet bereikbaar voor commentaar. “Beide partijen (justinote en de Federals, red.) hebben vorige ronde erg op emoties gehandeld en na een goed gesprek enkele dagen later is besloten om hem na afloop van de ronde weer toe te laten zoals het de ronde voor het conflict was. Het CBI heeft in de status en terugkeer geen woord gekregen, omdat zij op dat moment niet bij de situatie zoals die ontstond betrokken waren. Zij hebben wel het vooronderzoek gedaan, maar de acties die daarop volgde zijn door snel handelen meteen aangepakt. Maar inderdaad, het CBI zou er over moeten gaan,” aldus Federal Coordinator.