Deurgeurrilla

Auteur: De poppenspeler

Deze handelsperiode is de deurguerilla begonnen. Huizen kunnen dicht, voorheen kon dat met een bom heel simpel worden geopend. Deze functie is nu verleden tijd. Een officer volstaat om de geplaagde explosieven te onderscheppen. Daarop volgt een boete van 750 à 1000 ish. Een inactieve mayor kan zijn huis omringen door officieren. Wanneer steden geen exims meerhebben kan niemand hier iets aan doen.

Een Virtuaan, ene Ronald, heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. Zijn deur is onbreekbaar door aanwezigheid van maar liefst vier officieren om het huis. ‘s Nachts slaat de guerrilla toe. Iedereen die niet in huis heeft uitgelogd in Digitalië wordt beschoten om ‘s ochtends weer te verschansen achter….. een deur. Inmiddels hebben verschillende Digitalianen geprobeerd circa tien bommen te planten, tevergeefs, want de officieren letten goed op.

Essentiële grondstoffen beginnen door de failliete spelers op te raken. Digitalië staat er slecht voor. Door een paar keer guerilla zullen veel, vooral niet zo ervaren spelers stoppen, zoals bijvoorbeeld mjin lieve vrouw. Er rest voor ons Digitalianen niet zoveel. Tegen deurguerrilla is niks te doen.

Op deze manier kunnen digitalianen alleen maar toekijken, hoe de economie kapot wordt geknald van buiten. Nog even is een oog door het sleutelgat te zien; de officier kijkt mee achter de struiken. Troel en sugarfree hier ook niet gezien. Leegte overheerst. Ook deze bom verdwijnt.

Sesam open U