Reactie op het Artikel van bonanza

Auteur: Oscar Alvarez

bonanza gaf afgelopen editie aan dat ik de clown-van-dienst zou zijn. Echter vergat hij hierbij te vermelden dat niet alle verordeningen die uitgeschreven hadden moeten worden volgens mij, uitgeschreven waren. Dit maakt natuurlijk het hele verhaal anders. Ik zal daarom jullie een overzicht geven welke verordeningen uitgeschreven hadden moeten worden:”

VO 1 – President
Artikel 7I Lid 5 zal worden gewijzigd in:
“Verordeningen, uitgesproken door Ministers en Burgemeesters, kunnen niet ingrijpen in de macht van het Parlement en de Burgemeesters, dit geldt ook tijdens een verhoogde staat van paraatheid. Ook het wijzigen van Artikel 8 is onmogelijk middels een verordening.” Deze verordening is geldig vanaf het moment van publiceren tot aan 168 uur later.

VO 2 – President
Artikel 7F Lid 8 zal worden gewijzigd in:
“Wanneer een lid van het kabinet vrijwillig of gedwongen ontslagen is, is het wel mogelijk voor hem/haar om opnieuw te zetelen in het kabinet en/of tot vice-president benoemd te worden.”
Artikel 7D Lid 3 zal worden gewijzigd in:
“De President benoemt een Vice-President uit de Parlementsleden. De President neemt de plaats in van de President na ontslagname of verplicht aftreden.”

VO 3 – President
Artikel 7F Lid 2B zal worden gewijzigd in:
“Een wetsvoorstel wordt aangenomen wanneer de President in de club Parlement aangeeft dat hij voor het wetsvoorstel is.”

VO 4 – President
Artikel 7F lid 4 zal worden gewijzigd in:
Een aangenomen wetsvoorstel gaat van kracht na plaatsing in het Cyberisch Wetboek. Wijzigingen in het Wetboek worden uitsluitend aangebracht door de Federals in de periode tussen de ronde waarin het voorstel door de President is aangenomen, en de hieropvolgende ronde. Echter wanneer twee wetsvoorstellen hetzelfde artikel en lid voorzien zal het laatst aangenomen wetsvoorstel worden geplaatst.

VO 5- President
Artikel 7H lid 1 zal worden gewijzigd in:
De President is verantwoordelijk voor het Nationaal Budget. Het Nationaal Budget wordt beheerd door de President.

VO 6 – President
Artikel 7H lid 2 zal worden gewijzigd in
De President is verplicht elke ronde een begroting op te stellen met de verwachte inkomsten en uitgaven van het Nationaal Bestuur. Deze begroting dient binnen de 24 uur na de start van de ronde bekend gemaakt te worden. Indien de President problemen ondervindt bij het opstellen van de begroting, is hij gerechtigd 24 uur na de start van de ronde eenmalig een bedrag uit te keren aan de steden van 40.000 I-Shell per stad. Uitgaven buiten de begroting en niet vallend onder lid 4a dienen goedgekeurd te worden door de President middels stemming.

VO 7 – President
Artikel 7D lid 5 zal worden gewijzigd in:
De President heeft niet de plicht om een door het Parlement goedgekeurd ontslag van Ministers en/of het gedwongen of vrijwillige ontslag van de Parlementsleden aan te vragen bij de Overheid binnen een termijn van 48 uur. De President is niet verplicht om bij een door het Parlement goedgekeurd ontslag van de President per direct de werkzaamheden te staken en deze over te dragen aan de Vice-President. De President is niet verplicht om wetsvoorstellen binnen 48 uur af/goed te keuren.

VO 8 – President
Artikel 1 lid 6 zal worden gewijzigd in:
Een verandering van de Grondwet is alleen mogelijk de President voor aanname van het wetsvoorstel gestemd hebben.

VO 9 – President
Artikel 1 lid 3 zal worden gewijzigd in:
Cyberiërs zijn burgers van wie de standplaats Roebelarendsveen, Eurodam en/of Kronenburg is.”

Deze VO was pas noodzakelijk nadat Switzisch door artikel 1 lid 1 te wijzigen, geen Cyberiër meer zou zijn. Dus moest hij verhuizen naar Kronenburg het liefst. En uiteraard moest er bij iedere VO nog vermeld worden dat hij 168 uur geldig was.

Met deze verordeningen was een dictatuur een feit geweest en afscheiding mogelijk geweest. Of de afscheiding nu nog doorgaat is maar de vraag. Er zijn wel een aantal interessante punten aan mij medegedeeld door Federal Coordinator omtrent afscheiding. En ik kan haast verzekeren dat afscheiding altijd mogelijk is, misschien niet fysiek maar wel theoretisch.

Indien Podje nog gebruik wil maken van deze verordeningen, gelieve mij wel te vernoemen in de credits.

Daarnaast moet ik nog vermeldde dat bonanza schreef dat de mayor-verordeningen voor de verordeningen van Switzisch waren uitgeschreven. Dit is echter onjuist, behalve de verordening in Eurodam. En Switzisch was inwoner van Roebelarendsveen. Helaas is bonanza hier dus de fout ingegaan.

Ook is het zo dat wanneer de Digitalianen echt de steden wilden inlijven, zij altijd contact met mij konden opnemen. Dit hebben zij niet gedaan, en dus staat er nog een onjuistheid in het artikel. En als de steden geen budgetten meer kregen, was het probleem alleen maar groter geweest voor Cyberië zelf. En ik lach hier nog altijd op mijn ziekenbed, om het feit dat Roebelarendsveen en Eurodam Cyberië een economische strop geven door het niet actief exporteren van zagen. En dan zegt men dat dat niet uitmaakt. Het is en blijft een feit dat Cyberië niet zonder Roebelarendsveen en Eurodam kan, en mocht dat wel zijn, roep ik bij deze alle Parlementsleden op om Roebelarendsveen en Eurodam onafhankelijk te maken.

Roebelarendsveen en Eurodam kunnen namelijk wel zonder Cyberië, maar Cyberië niet zonder hun.
Overigens, vraag ik mij hard op af waar wij ons hebben vergeleken met Thira Fellod. Thira Fellod, ook wel bekend als sksmit, kreeg hulp van de Federals. Dat kan niemand ontkennen, zie de toegevoegde reactie op het artikel van bonanza.

Daarnaast ben ik prima te vertrouwen, echter is bonanza zelf wel te vertrouwen? bonanza, de altijd zo goede bonanza en enorm heilig dat hij is in Cyberië heeft al rondeslang weet van de fouten in het wetboek, waarom komt hij dan nu pas met de verbetering? Pas nadat iemand de fout heeft moeten gebruiken om het Parlement wakker te schudden, waarom?

Omdat hij lui is en al zijn plannen en allerlei andere zaken zijn veel te opportunistisch. Dat kan men niet pikken en ik zie dan ook niet in waarom men wel vertrouwen in iemand als bonanza moet hebben. Alle machtshebbers in Cyberië op dit moment voeren alleen maar dingen uit als het hun zelf goed uitkomt. En niet als het gaat om landsbelang. Dat kunt u toch niet pikken als trouwe burger? Kom eens een keer in opstand.

Remcowouter riep er nog eens voorop, een soort Geert Wilders in Cyberië is wel gewenst volgens hem. Er lopen er een aantal rond, maar die krijgen vervolgens wel alle schuld en geen kans om in het Parlement Geert Wilders te zijn, want als ze dan eens echt Geert Wilders worden, is het weer gezeik en gezeur. Het enige wat ik dan kan bedenken is dat men bang is voor het verlies van de macht die ze hebben. Het lijkt dan net alsof alleen zij goed genoeg zijn, terwijl fouten maken menselijk is. En niet iedereen is perfect, anders zou het ook niet leuk zijn.

Een beetje actie is dus niet verkeerd. Maar we zullen wel zien hoe dit verder verloopt. Zou Cyberië nog bestaan in de vorm als dat het nu heeft tijdens het grote jubileum over een aantal handelsperiodes?