Exports

Auteur: Mr Geld

Zwollar, 4 juli 2011
Ik was vorige handelsperiode naar Eurodam en Roebelarendsveen verhuisd om ze daar ook te helpen met het exporteren van zagen. Zo kwam ik aan het begin van deze handelsperiode in Roebelarendsveen, vastberaden zo snel mogelijk naar Zwollar terug te keren.
Intussen las ik rustig ons Gemeentehuis, waar cami de exporten zat af te tellen: “24, 21, 14”. Hij had er duidelijk zin in om de exporten af te ronden. Dus hielp hij mij naar Zwollar terug te keren om zo te helpen met het afronden van de exims. Het verhuizen was geen probleem, dat kostte maar 50 ISH, maar het persoonlijk terugkeren was nog een hele opgave. De parkeerplaatsen van Roebelarendsveen waren namelijk net als die van Zwollar vol, dus moesten we iets anders bedenken: cami ging dus zijn taxi naar Kronenburg verplaatsen waarna er dus plaats in Zwollar was. Ik ging naar Kronenburg, nam de taxi, kwam veilig en wel aan thuis in Zwollar. Daar exporteerde ik snel nog 2 machines (meer kon ik helaas niet, omdat je maximaal voor 2.000 ISH per dag mag exporteren).
De volgende dag dacht ik: “Nu kan ik leuk nog twee machines exporteren!” Maar helaas: Freedom 4 live schreef in de cocktailbar van het Zwollarse Gemeentehuis: “Nog 4!!” Ik ging snel kijken bij de exims, maar het was al te laat: er waren geen machines meer bij de export.
Meerdere gevoelens gingen door me heen: ik kon geen machines meer exporteren, helaas, maar we hadden ook voor de tweede keer de exim als eerste van heel Cyberiƫ afgerond!
Burgemeester van Zwollar axedry wilde, zoals beloofd, ons allemaal een flinke subsidie geven als beloning, maar zijn budget was praktisch op. Hij zou overleggen met de Minister van Financiƫn hierover, maar in de tussentijd is heel Zwollar trots, dat zij zoiets voor elkaar hadden gekregen!