Mijn kijk op de week

Auteur: Oscar Alvarez

Ik had beloofd om een kritisch artikel te schrijven over de Hoge Raad, maar dat artikel werd meer schelden dan inhoudelijk en beleefde woorden, dus ik schrijf maar over iets anders. Sorry, the mister, ik kan er ook niks aan doen dat ik er zo weinig goede woorden voor heb. Ik ga meer weer schrijven over van alles en nog wat, wat er allemaal gebeurd is de afgelopen paar dagen en wat ik daar van vind. Altijd leuk dus.

Om te beginnen, de bomaanslagen die zijn opgeëist door de Federal Government. Ja, bommen door de Overheid, waarom? Dat zullen we binnenkort weten, op het moment van schrijven is dat nog niet bekend. Alhoewel ik vermoed dat het te maken heeft met het vermoedelijke spelbederf door de Digitalianen, in de eerste week van de handelsperiode zijn er ruim 13 burgers beschoten en helaas terug moeten keren naar een van de betere ziekenhuizen buiten onze Federatie. 13, is dat niet wat veel? En waarvoor? Criminal Points? Kom nou, schiet elkaar dan lekker af. Geld? Waarom zou je geld insteken in burgers als argenteus, royaltydark en MineCrafterCity? Vrij onbekende spelers, en geen grote handelaren. Dus qua concurrentie zouden ze geen probleem mogen zijn. Of toch wel? Kunnen de Digitalianen gewoon net zo slecht handelen als ik dat kan? Dat zal toch zeker niet, maar het lijkt er sterk op. Burgers aanvallen zonder reden, schande en ik vind dan ook dat een bomaanslag van de Overheid, nog niet eens zo’n heel slecht idee is.
Maar uiteraard was dat niet het enige nieuws, nee zeker niet. Joep Eerlijk werd lid van de eerder genoemde raad, op verzoek van de voorzitter van die raad overigens. XtraBu77on, had hem persoonlijk gevraagd. Nu vraag ik mij af, waren de andere kandidaten die zich hadden aangemeld niet goed genoeg? Jawel, die waren wel goed, maar Joep Eerlijk was beter. De persoon die al zoveel doet, zoveel voor de schermen maar ook zeker achter de schermen, neemt er nog even een taak bij. Tijd? Dat heeft hij maar weinig, maar blijkbaar genoeg voor zijn drukke leven in onze Federatie.
Overigens ben ik van mening dat de Hoge Raad er maar voor piet snot zit, het gaat gedeeltelijk over de internationale wet, maar vervolgens hebben burgers geen inspraak in deze raad. Hetzelfde probleem als bij de Veteranenraad, geen invloed vanuit de burgers, dus het is de mening van een select groepje en niet de mening van het grote deel van de Federatie.
Daarnaast zijn er deze week een aantal kleine dingen gebeurd uiteraard, maar is er op handelsvlak wat gebeurd? Niet echt, in ieder geval niet in Cyberië, vrij saai was het allemaal omdat de handel niet goed verloopt. Maar is dat wel zo? We zullen het zien in de omzetlijsten, voor mij gaat het redelijk, top 20 eindigen in deze handelsperiode zit er in, maar ik verwacht dat de winnaar uit Digitalië of Ibisha komt. Die hebben de goedkoopste steen en naar alle waarschijnlijkheid komt er toch ook een haven in Cyberië, dus zullen ze de handel daar ook kunnen domineren.