(dis)Criminatie

Auteur: Troel

Veel spelers uit Cyberië voelen zich gediscrimineerd omdat ze aangevallen worden door Digitaliaanse criminelen. Waarom zouden zij namelijk wel aangevallen worden en de Digitalianen, Ibishanen en Virtuanen niet? Eigenlijk is het heel simpel: ook die anderen worden aangevallen. Waarom? Omdat schieten een heel handig middel is om iemand het zwijgen op te leggen.
Helaas werkt het niet altijd. Zeer regelmatig komen mensen terug met een subje (en met nog een subje en nog een subje). Als het puur om het praten gaat is dat niet zo’n probleem, maar blijkbaar is het tegenwoordig ook toegestaan om met een subje in dezelfde stad, hetzelfde product te gaan handelen. Kortom, criminaliteit is geen oplossing meer voor concurrentieproblemen, het is namelijk nog wel verboden om meerdere alter-ego’s van eenzelfde persoon aan te vallen.

Steeds hoor je hooggeplaatste personen klagen over het feit dat er zoveel criminaliteit is in Cyberië en dat ze er niets tegen kunnen doen, want ze mogen niet terugschieten. Nou lieve mensen, dat mag gerust. Kom rustig naar Digitalië en koop daar een pistool en wat kruit en schiet er vrolijk op los. Dat je dan je politieke loopbaan in Cyberië moet opgeven, is dan maar een bijkomstigheid. Een andere optie is om eerst de wetgeving in Cyberië te veranderen zodat je wel degelijk iets terug kan doen. Het verhogen van de boetes is niet echt een optie, er zullen altijd criminelen zijn die meer dan genoeg geld hebben en een bruine massa hebben aan een hoge boete. Geen domme uitspraken meer doen, meer investeren in beveiliging en de wetten veranderen zodat je je aanvaller terug mag aanvallen zijn een veel betere manier om criminaliteit te voorkomen. Al met al heeft Cyberië alles in eigen hand.

En wat Cyberië ook doet: Digitalië blijft altijd een Criminatie en zal geen onderscheid maken in wie ze aanvalt!