Een reactie op (deel 1)

Auteur: Torpedo 7

Onlangs stelde The Eye een merkwaardige vraag in de Ask the Federals club:
Waarom laten jullie federals het voor een beperkt aantal personen (lees Digitalië) toe om niet te hoeven te handelen voor een top 20 plek, personen uit de Federatie te mogen schieten/bombarderen (die hier geen zin in hebben en dit kenbaar maken door niet in Digi te gaan wonen) ?

Is dit alles een schietsnatie of een handelsnatie?

Misdaad is onderdeel van een samenleving, maar is per persoon 20-30 schoten kunnen lossen wel realistisch?

Waarom is er gekozen om Digitalië en Ibishia alleen maar te voorzien van kruit en diamanten?

Is het verleidelijker om een beter georganiseerde kleine groep personen een voorkeursbehandeling te geven boven de massa?

Komen er wijzigingen vanuit de federals om te zorgen dat de Federatie een échte handelsnatie wordt?
Dat zijn kennelijk zeer goede vragen van The Eye en ik kan zijn redenering volledig volgen.
De Federatie is een vereniging van landen die bestuurd worden zoals computers zoals overal in de wereld. Het moet een grote handelsnatie worden waarin mensen *kuch* *kuch* … computers alleen denken en handelen voor de winst te maximaliseren.
Ik was er altijd van overtuigd dat je in de Federatie niet verplicht was om te handelen voor een top-20 plek. Ik, maar ook vele anderen komen elke handelsperiode terug van België, Nederland, Duitsland, Indië, Amerika, noem maar op. Maar toch niet gewoon voor een top-20 plekje?
NEE !! Ze komen elke handelsperiode terug naar de verschillende steden in de Federatie omdat ze het hier leuk en gezellig vinden. (uitgezonderd van die mensen zoals The Eyedie alleen voor de top-20 hier komen handelen)
Dat ze het hier leuk en gezellig vinden betekent niet automatisch dat ze winnen, de Federatie is een samenleving waarin men ook moet praten, naast alle business-praat zie je de mensen op straat nog halt houden voor een gezellig babbeltje en dat is maar goed ook!
Maar elk land heeft wel zijn “specialiteiten”. Zo heeft Cyberië een uitgebreide politiek, Digitalië heeft haar criminelen en Virtua heeft een ruime verscheidenheid aan inwoners en Ibisha met de tax-vrijheid. En elk land handelt op zijn eigen manier… Cyberië staat al jaren lang mooi in de top-20 door hun grote aantal steden en actieve inwoners. Digitalië benut dan weer alle mogelijkheden die de Federatie te bieden heeft. Het is een van de enige landen die alle producten en alle diensten gebruikt. Zo worden er geweren, explosieven en huurmoorden verkocht. Een van de laatste nieuwe snufjes in Digitalië is de FN P90, die zeer exclusief te verkrijgen zijn vanuit België waarmee je gemakkelijk 900 schoten per minuut kan halen.

Maar even terug kijken op een vraag namelijk die van de diamanten in Ibisha en Digitalië …
Het is toch logisch dat je niet overal diamanten in de grond kan vinden? Hoeveel diamanten heb jij al gevonden toen jij aan het graven was in je tuin wanneer de vulkaan uitbarst in de Federatie? Ik nog geen enkele hoor!! Maar de diamanten in de Federatie werden samen met Digitalië ontdekt in de 18de handelsperiode dus het is al zeer lang geleden dat de diamanten ontdekt zijn. Maar er zijn veel minder resources op een kavel in Digitalië dan in Cyberië, raar he ?
En wat maakt dat nu uit dat er geen diamanten in Cyberië zijn? Je wilt graag een handelsnatie maar toch klaag je als er een ander land een exotisch product heeft. Internationale handel hoort toch ook bij een handelsnatie?
Je mag van mij gerust roepen dat je diamanten en buskruit in Cyberië wil maar je roept ondertussen ook dat je er veel te veel mensen beschoten worden. Denk je dat er minder mensen beschoten gaan worden als Cyberië zelf buskruit en geweren kan maken? Ik denk van niet. Daarom ben ik volkomen met je eens dat niet alle landen buskruit en diamanten moeten hebben, anders is er gewoon veel te veel criminaliteit. Maar wat ze met criminaliteit doen is een zaak voor de politici (ook weer zo’n niet handelsding).
En er zullen natuurlijk wijzigingen komen van de Federals om de Federatie meer tot een handelsnatie te maken dan een schietnatie.
Zo heeft de Federale overheid er voor gezorgd dat de aslagen afgegraven kunnen worden als er opdrachten vervuld worden. Die opdrachten stimuleren net de handel en de internationale handel.
Maar ik had een vraag van je bewaard voor op het einde:
Is het verleidelijker om een beter georganiseerde kleine groep personen een voorkeursbehandeling te geven boven de massa?
Hierin moet ik je naar mijn eigen mening toegeven dat je gelijk hebt. De Federals zijn niet objectief genoeg. Het zijn allemaal ex-Cyberianen en soms denk ik dat ze Cyberië voortrekken maar toen ik in het parlement zetelde trokken ze eerder Virtua voor vanwege de ‘nieuwe inwoners”. Toen ik in de Virtuaanse zetelde heb ik niet veel gehoord van ze maar ik weet er bijna niets meer van omdat het bijna 40 handelsperiodes geleden is. Maar mijn thuisstad is nog altijd het mooie El Peso. En ik weet dat de Federale Overheid mensen bevoordeeld, misschien met reden, misschien ook niet; maar het leek voor mij altijd Cyberië te zijn. Ik had normaal hierover een artikel willen schrijven voor de eerste editie maar ik heb het geanuleerd.
De bomaanslagen die het CBI in opdracht van de Federale Overheid heeft uitgevoerd in Digitalië is ook weer een actie om vraagtekens bij te zetten. 11 Bommen gingen af in huizen verspreid in Digitalië. Leuke actie van hen, vind je niet?
Zonder enige waardevolle reden werden wij aangevallen, er gaan geruchten dat ze de handel willen beschermen … weeral heeft het mooie en alzo leuke Cyberië voordelen gehad aan de actie. Minstens 5 top-25 spelers werden aangevallen in deze actie en dat omdat we gewoon de diensten en producten van de Federatie ten volle benutten.
Weer een paar plaatsen voor Cyberië en minder voor Digitalië …
Wie wordt er dan bevoordeeld denk je?