Hoe open ik een topic? Handleiding voor IC-Voorzitters

Auteur: Tuned

Beste IC voorzitter,

Ik merkte dat u weleens problemen hebt met het openen van topics, nochtans is dit niet zo moeilijk. Omdat ik graag constructief wil meewerken, heb ik de daad bij de pen genomen, ik hoop dat ik u zo nog kan helpen bij uw queeste naar het zoeken van het topic-open-knopje. Om u hierbij te helpen heb ik bij deze een korte handleiding geschreven hoe je dit het beste kan doen. Maar vergeet niet: men moet het vuur onder de as zoeken (zonder inspanning kan geen klus worden geklaard).

Openen van een club
Waarschijnlijk weet u al hoe je een club moet openen, moest dit niet het geval zijn dan kan u deze alinea nog eens goed doornemen. Voor het openen van een club moet je natuurlijk eerst lid zijn en weten waar je de clubs kan vinden. We beginnen door te klikken op de titel ‘Clubs’ in het menu. Nu zie je een lijst van clubs, er zijn nu twee mogelijkheden. Ofwel ben je aangemeld voor de club, ofwel niet. Dit kan je zien door te kijken in welke lijst de club staat, ofwel staat het in de lijst van ‘aangemeld’ ofwel in de lijst van ‘niet aangemeld’. Indien de club in de lijst van ‘niet aangemeld’ staat dan moet je je eerst nog aanmelden, dit doe je door naast de clubnaam op ‘aanmelden’ te klikken. Nu dat de club in de lijst van ‘aangemeld’ staat kan je de club openen door gewoon op de naam van de club te klikken. Je kunt je ook gemakkelijk meteen aanmelden voor alle gratis clubs, dit doe je door op de link te klikken die verborgen zit in de tekst onderaan ‘Klik hier om je aan te melden voor alle openbare gratis clubs’. Proficiat! U heeft het eerste deel van uw queeste vervolledigd!

Openen van een topic
Mocht u het nog niet gemerkt hebben, u bent eigenlijk al eigenaar van een club. Deze club heet ‘International Court’ en zal zich dus in een andere lijst bevinden, de club kan je gewoon vinden helemaal bovenaan. Je kunt ook altijd ‘Ctrl + f’ tegelijkertijd indrukken, dan zal zich een zoekbalk openen, indien je daar International Court intypt, vind je de club nog gemakkelijker! Maar hoe open je nu juist een topic? Vrij simpel eigenlijk. Wanneer je de club hebt geopend (klikken op clubnaam, weet je nog?) kan je onderaan een kadertje vinden. Met deze kader kan je niet alleen een antwoord/reply posten, maar kan je indien je moderator of administrator bent, ook een topic openen. Dit doe je door bij het kiezen van een topic te kiezen voor de optie ‘nieuwe topic’. Nu hoef je enkel de topictitel en een bericht in de box in te vullen en voila!

Proficiat, u weet nu perfect hoe je een topic moet openen. Ik hoop dat dit heeft geholpen, moest je nog vragen hebben dan kan je me steeds contacteren op mc_tuned@hotmail.com, maar je kunt ook altijd gewoon een assistant contacteren.