Financiële crisis raakt ook Cyberië

Auteur: Car-Dealertje

Terwijl de hele wereld in de ban is van een nieuwe financiële crisis die deze keer waarschijnlijk de landelijke financiën zal doen beven, is de crisis ook naar de Federatie gekomen.

De laatste paar handelperiodes was het keer op keer dat we met een tekort van 120K ISH begonnen, hierdoor werd de invloed van de politiek op de handel heel erg veranderd. Steden hebben geen geld meer voor exports, Ministeries worden pas laat in de periodes gebouwd.

Tegenwoordig is het financiële gebeuren in de politiek van deze Federatie meer een survivaltocht geworden dan een geoliede machine. Cyberië zelf staat op dit ogenblik in de plus, het is niet bar veel, maar het is tussen de 10.000 en 20.000 ISH. Daarnaast staan alle steden van Cyberië bijna 110.000 ISH in de min.

Gelukkig is er sinds deze ronde een mogelijkheid tot een Federale Lening, maar in hoeverre zou Cyberië deze kunnen aflossen? Er zit een superhoge rente van 20% op! Wat zou betekenen bij een lening van 110.000 ISH er 132.000 ISH terugbetaald moet worden. Hebben we in Cyberië op dit ogenblik die koopkracht nog wel?
De rest van deze handelsperiode zal het bewijzen!