Interview met Zoe gek wie sjek

Auteur: Tresias Aegirsson

Zoe gek wie sjek, wie is dat nou eigenlijk? Waar houdt hij zich mee bezig in onze federatie. Ik besloot naar zijn hoofdkantoor te rijden om te kijken of hij aanwezig was.
Nadat ik de secretaresse gevraagd had waar hij was, bleek hij in zijn winkel te zijn. Op mijn fietsje, helaas heb ik geen dienstauto, bonanza heeft mij die nog niet gegeven, besloot ik daarnaar toe te fietsen.
En inderdaad, daar was hij.
Hallo Zoe Gek wie sjek. Hoe gaat het ermee?
Hartstikke goed en met jou ?
Zeer goed, fijn om te horen trouwens. Je mag weer een periode partijvoorzitter zijn van LJE, niet waar?
Ja zeker, Joep Eerlijk, heeft me gevraagd om dit weer te doen. Vorige handelsperiode was hij op vakantie dus mocht ik dat ook overnemen.
Aha. Waarom vertrouwt hij jou dit toe, en dan doel ik, je hebt nu wel de macht om een van de succesvolste partijen van Cyberië te laten “verdwijnen” uit het politiek klimaat.
Dat is natuurlijk iets wat je beter aan Joep zelf kan vragen. Maar ik denk dat hij me dit toe vertrouwd omdat ik nu al een tijd trouw ben aan de partij. Ik ben verder redelijk actief en ik houd wel van een leidersrol. Daarom heeft Joep mij ook hiervoor aangesteld.
Oke dan. En je wilt wel de lijn van Joep doortrekken?
Ja, Joep is nog altijd de baas en ik doe dit graag voor hem. Ik heb veel hulp van hem gehad in het begin dus dit ben ik hem wel verschuldigd. Verder vind ik zijn ideeën erg aantrekkelijk.
Maar wil je niet je eigen ideeën inbrengen dan?
Ik breng me eigen ideeën ook in, maar ik vind me nog te nieuw om een goed lopende eigen partij te beheersen. Ik zou dit denk ik wel kunnen maar ik heb nog nauwelijks ervaring. Dus dit is vooral iets voor later.
Oké, je lijkt anders al wel veel ervaring te hebben. Je handel gaat ook goed namelijk heb ik gehoord. Kun je dit bevestigen?
Ik loop hier pas zo een 7 periodes ongeveer mee, dus veel ervaring kan ik het niet noemen. Misschien lijkt het voor sommige mensen dat ik dit spel wat langer speel maar dit is gewoon omdat ik mijn mond open doe. Mijn handel gaat goed ja, ik hoop toch wel in de top 3 te komen en het liefst natuurlijk als winnaar.
Na 7 rondes al een rondewinnaar zijn, dat zou wat zijn. Waarmee probeer je te bereiken deze periode?
Ja het is volgens mij wel iets wat niet vaak voorkomt. Maar ik denk niet dat ik de eerste zal zijn. Ik doe deze ronde chips en plastic. Verder heb ik nog een steen en een schep mv. Ik zit nu nog even rond te kijken voor mijn volgende product wat ik ga doen maar dat moet je natuurlijk niet te overhaast kiezen.
Dat ziet er uit als een goede keuze als ik heel eerlijk ben. Nu ben ik zelf niet zo van de handel. Heb je toevallig ook nog last van concurrentie, of domineer je de markt wel?
Ik heb zeker last van concurrentie. Ik zie goedkoopste, Leonardo Alvarez en Steengigant als mijn concurrenten in Cyberië. De markt domineren zit er dus jammer genoeg niet in. En een beetje uitdaging is wel leuk.
Dat zijn meteen 3 grote namen. Hoe ga je die concurrentiestrijd aan?
Nu ik ga niet te veel na me concurrenten kijken hoe die het doen en ga me vooral focussen op mijn eigen handel. Goeie prijzen, vaste klanten en volle winkels zijn de dingen wat ik belangrijk vind.
Aha, een goede keus. En wie zijn zo al je vaste klanten, of zeg je dat liever niet?
Ik handel deze ronde vooral samen met the hawk. We vullen elkaar eigenlijk een beetje aan. Verder ben ik erg blij met wendie.
the hawk is een goede handelaar, maar als ik het goed had was hij afgelopen periode nog een crimineel, ben je niet bang dat hij weer terugvalt in zijn oude gewoonte en je het leven zuur gaat maken?
Nee, dat gaat niet gebeuren. Hij was trouwens geen crimineel maar had de cheaterstatus. Maar die is terecht er weg gehaald. Ik heb hem bij zijn winst geholpen en nu helpt hij mij. Voor wat hoort wat natuurlijk.
Aha. Je hebt dus wel vetrouwen in je klanten, goed om te zien. Hoe zie je de rest van de toekomst voor je?
Ik heb zeker veel vertrouwen in mijn klanten, zonder hen kom ik niet aan me geld. Ik ben nu begonnen met mijn nieuwe studie dus ik denk dat ik het na deze ronde iets rustiger aan ga doen. Verder wil ik nog graag een keer president en mayor worden de komende rondes. Mijn CoI-status halen staat ook boven aan mijn lijstje.
Ah, maar als je het rustiger aan gaat doen, heb je daar nog wel tijd voor dan?
Ach dat zal niet zo zeer het probleem zijn. Ik heb het nu gewoon af en toe te druk met alles bijvullen en politiek ook in de gaten te houden. Dus ik kan hierna misschien beter dit een beetje apart doen. Dus zeg maar als ik iets in de politiek doe dan ga ik wat rustiger met de handel doen. Verder voor mayor zijnde heb ik zeker genoeg tijd.
Oke, dus je gaat meer richten op 1 ding. Interessant. Nou, succes met het behalen van je CoI-status. Ik hoop stiekem dat ik net de toekomstige winnaar heb geïnterviewd, maar ik neem aan dat je jezelf niet die druk op je schouders wilt leggen?
Heel erg bedankt Tresias. Ik hoop ook dat jij de toekomstige winnaar heb geïnterviewd maar ik ga me nu inderdaad niet te veel zorgen maken. Ik kijk wel hoe het verloopt, de ronde is nog jong dus er kan veel gebeuren.
Dat klopt inderdaad, dan zal ik je maar snel weer vrij laten. Bedankt voor je tijd.
Dat is geen probleem, vind het zelf ook leuk om te doen.
Fijn om te horen. Ik vond het ook leuk om jou te interviewen. Ik laat mezelf wel uit.

Na dat ik nog wat rond had gekeken in de winkel, ging ik maar naar huis. Het huis, waar ik samen woon met Zoe gek wie sjek.