Digitalië door dodemansogen

Auteur: Rats!

Naar goede Digitaliaanse gewoonte heeft ook deze handelsperiode al meer dan zijn portie vuurwerk gehad. Een blik op het Koninklijk Paleis leert ons echter dat deze periode toch enigzins anders is dan de vorige paar, al is het maar omdat de troon van Hare Majesteit Troel I na enige rondes dan toch aan haar ontnomen is.
Een overzicht van de belangrijkste aanvallen en feiten:

– In de nacht van dinsdag 27 september op woensdag 28 september werd op Tripolirelaan 11 ‘Huis’, de woning in Monapoli van Koningin Troel, Senator en Beschermheer beagollum, Senator Rats! en justinote, aangevallen door gemaskerde individuen. Een bom, die de kenmerken van bekende Digitaliaan neuroman droeg, blies een gat in een zijwand, waardoor de aanvallers binnensijpelden en het vuur openden op alles wat bewoog. Troel werd genadeloos neergekogeld door Roderiques terwijl ze haar handwapen aan het laden was om alsnog het vuur te kunnen beantwoorden. Rats! kwam in het vizier van Naamloze en COE toen hij het quasi levenloze lichaam van zijn geliefde koningin naar een gereedstaande helikopter aan het brengen was en enkele goedgemikte schoten waren genoeg om hem het zwijgen op te leggen.

– In de nacht van donderdag 29 september op vrijdag 30 september kwam het ‘Geen Idee Huis’, de residentie van de kersverse Koning Roderiques I en zijn Hofmeester Naamloze, op Tripolirelaan 38 te Monapoli onder vuur te liggen.
Bij het ontploffen van een bom, die eerder op de dag door een tot nu toe onbekend figuur was achtergelaten, kwam djglekke om het leven toen de zwaar gepantserde deur uit zijn hengsels geblazen werd en hem frontaal raakte. Lime_lemon probeerde nog de weg te versperren van de binnenvallende individuen, maar ook hij werd het slachtoffer van de genadeloze kogels.
Een commandoteam van slechts twee individuen kwamen het huis binnen en richtten een ware ravage aan. Nadien zou blijken dat het hier om Switzisch en justinote ging.
Roderiques en Naamloze werden platvloers tegen de muur gezet en zonder genade neergeknald.
Later op de dag zou een tweede bom in situ tot ontploffing worden gebracht, de dader is ook hiervan nog steeds onbekend, evenals zijn motieven.
Verder onderzoek wees op financiële stromen uitgaande van een gereserveerd persoon in steun van deze aanvallen.

– Later die dag vielen er ook schoten in Monapoli, deze keer was justinote zelf het doelwit. Naast COE was hier ook nog een tweede, tot op heden onbekende, schutter bij betrokken.

– Ook op die beruchte vrijdag 30 september vielen de eerste schoten in Kronenburg, Cyberië, waar Magnus Andersson het doelwit was.
De daarop volgende dagen werden er nog een tiental schoten gelost op verschillende locaties, waar bij op te merken is dat de feiten zich telkens op klaarlichte dag stelden. Ook deze aanvallen vallen te traceren naar justinote en Switzisch, maar sinds de laatste aanval op zaterdag 1 oktober is het verdacht stil rond hen en de geruchten vertellen over een aanval met beperkte financiering. Boze tongen beweren zelfs dat er een afkoopsom is betaald door Magnus Andersson.
Net zoals de afloop is ook de origine van deze hele affaire moeilijk te achterhalen en ook hier doet de geruchtenmolen zijn werk. Het feit dat de familie Andersson uitgebreide bezittingen heeft in Digitalië – iets wat in de ogen van menig Digitaliaan not-done is als Cyberiër – was een eerste mogelijke reden.
Een eerdere rechtszaak met Reserved, een vooraanstaand Cyberiër en concurrent, aangaande enkele louche contracten van Magnus Andersson inzake ongeoorloofde concurrentie was al even waarschijnlijk.
Bij het aanspreken van Reserved over deze zaak ontkende hij krachtig elke betrokkenheid, zeggende dat “hij zich zoiets als groothandelaar en lid van de huidige administratie niet kan veroorloven om dergelijke acties te steunen of zelfs maar goed te keuren”.

– Op zondag 2 oktober eiste justinote de aanval op het huis van neuroman en Dealer1991 publiekelijk op in het Royal Palace.
Enig onderzoek leerde ons dat het om een wraakactie ging om eerdere feiten van de twee slachtoffers, die beiden tussen drie en vier uur zondagochtend aan hun einde kwamen.
“Ik blies de achterdeur open met een gerichtte lading, waarna ik met mijn pistool in de hand naar binnen stormde. Eens in de keuken kwam ik neuroman tegen, die in zijn ondergoed blijkbaar aan een midnight-snack bezig was. Zonder aarzelen haalde ik de trekker over en daar lag hij. Toen ik zijn lichaam wou controleren op tekenen van leven sprong Dealer1991 opeens voor me, waarschijnlijk gewekt door de ontploffing en de daarop volgende schoten en in een reflexreactie heb ik hem ook neergeschoten.”, aldus justinote zelf.
Onderzoek van documenten die in het huis in de Tripolirelaan nummer 38 in Monapoli linken Dealer1991 aan de aanval op justinote op vrijdag 30 september. Deze documenten en de achterliggende betekenis ervan kan aanduiden waarom Dealer1991 tot laat in de nacht nog werd beschoten, ook al was hij reeds overleden.
dara, die gedurende de hele aanval aanwezig was, bleef gespaard van een even hard lot als haar huisgenoten, maar was wel getuige van de wreedheden en raakte lichtgewond bij de bomaanval. Toen plunderaars het vernielde huis wilden leeghalen werd zij ook het target van enkele berovingen.