Auteur: Rats!
Zoals reeds algemeen bekend is koning Switzisch I intussen stevig genesteld op de troon, een hele prestatie voor iemand die slechts enkele ronden in Digitalië vertoeft.
Een korte samenvatting van het parcours dat Switzisch tot nu toe heeft afgelegd:
In de 72ste handelsperiode van deze glorieuze Federatie verwelkomden wij oude en nieuwe gezichten na de vulkaanuitbarsting.
Eén van deze immigranten was Switzisch, die op de boot richting Kronenburg zat en toen Ibisha en Digitalië doorvoer kon hij niet verwachten dat hij ooit nog eens de kroon zou dragen in dat verre land dat hij bewonderde vanop het water.
Eens aangekomen wierp hij zich op de handel en verwierf in zijn eerste ronde een respectabele 101ste plaats, evenals een job als Officer.
Deze functie zou hij later nog vier keer uitoefenen, samen met andere functies als Financial Civil Servant bij de Cyberische overheid, leraar en priester.
Ook op politiek vlak draagt hij heel wat gewicht mee, met verschillende zetels in het Cyberisch Parlement, Ministerposten en tot driemaal toe mocht hij het Presidentiële bureau hetzijne noemen.
De grote ommekeer kwam er in ronde 90, toen hij verhuisde naar het mooie Monapoli en zich meteen op de Digitaliaanse cultuur wierp.
Gesteund door toenmalig Koningin Troel en later door zijn toekomstig Hofmeester en partner in crime justinote steeg hij snel in de rangen van de criminaliteit.
In ronde 90 stond hij reeds geseind bij verschillende agentschappen als crimineel actief, maar tegen ronde 91 vond je hem op elke “Most Wanted” in de regio, met activiteiten als diefstal, bomaanslagen, knokpartijen en verwondingen, beroving en poging tot moord.
Tot op de dag van vandaag echter wordt hij door een deel van de Digitaliaanse bevolking niet aanvaard als “echte Digitaliaan”, maar als “Cyber” (Red.:Digitaliaanse scheldnaam voor mensen die te maken hebben met Cyberië, nvdr). Iets waar hij zich duidelijk weinig van aantrekt, met als beste bewijs zijn staatsgreep van vorige week.
Toen Troel I ten val kwam en zijn mentor door Roderiques was neergeschoten zag hij dan ook geen andere keuze dan het Digitalië waar hij zo van was gaan houden te beschermen en de troon zelf op te eisen. Iets waar hij in slaagde met een spectaculaire nachtelijke aanval op Koning Roderiques en zijn Hofmeester, Naamloze, die overigens al door Troel aangesteld was.
Uw reporter slaagde erin een audiëntie te krijgen bij Zijne Koninklijke Hoogheid Switzisch I.
Eens aangekomen in de grote hal van het paleis (links en rechts moeten nog steeds enige kogelgaten gevuld worden), werden wij verwelkomd in de salon, waar Switzisch I zetelt tot de troonzaal weer toonbaar is en, volgens de geruchten, ontmijnd.
Hoe heeft u de afgelopen week, vanaf de val van Troel I tot uw eigen kroning, ervaren?
Deze week was spannend, een tikkeltje chaotisch, maar ook wel interessant. Na het faillissement van Troel onstond er in mijn ogen eigenlijk een soort machtsvacuüm. Roderiques had dan wel de kroon, maar het was duidelijk dat de rust nog niet was wedergekeerd. Er waren namelijk veel mensen niet blij met hem op de troon.
Waaronder u en justinote blijkbaar. Wat was de aanleiding tot de staatsgreep die u en justinote uitgevoerd hebben?
Wij waren heel blij met Troel als Queen. Haar faillissement moest dan ook gewroken worden. Daarnaast waren wij niet blij met Roderiques die ons wel even kwam vertellen hoe alles moest gebeuren. Al snel bestond daarom ook het plan om hem failliet te schieten.
Tot slot van dit interview: zijn er dingen die u in uw heerschappij gedaan wil krijgen? Wat zijn uw toekomstplannen?
Het belangrijkste is dat de rust terugkeert in Digitalië. Daarmee zijn we al goed op weg. We vormen weer een blok, waarmee we internationaal sterk staan. Echt nieuwe beleidsplannen moeten nog gevormd worden, maar daarmee zijn we al wel aan de slag gegaan. Het wordt vanzelf duidelijk hoe deze plannen er precies uitzien.